MENÜ

Bu kapışmaya kalp dayanmaz!

Abone Ol Google News

Pandemi sonrası kara bulutların üzerinden bir türlü ayrılmadığı Galatasaray, Alanya’nın güneşli havasında aydınlığa çıkmak istiyor. Son 3 maçta 9 gol atan kupa finalisti Alanyaspor karşısında bu kadar sakat ve cezalıyla deplasmandan iyi sonuç alabilirler mi? Şampiyonluk şansını kaybetmiş ancak Avrupa kupalarında mücadele etmek için ilk 4 içinde olmak en büyük hedefi şu anda Galatasaray’ın. Alanyaspor’un istikrarlı kadrosu ve golcü yapısıyla Galatasaray eğer maçı 11’e 11 oynarsa, öncelikle en iyi yaptığı iş olan topu kendinde tutarak rakibe tempo yaptırmamayı deneyecektir. Şu ana kadar Okan Kocuk kaledeki performansıyla göz doldurdu. Bu maçta da hücum hattı etkili Alanyaspor karşısında çok iş düşecek.

Haberin Devamı

Pes etmek yok!

Bana göre Başakşehir ve 10 kişi kalıp kaybettiği Trabzonspor maçındaki futbolu hem istatistik açısından hem de sahadaki etkisi açısından başarılıydı. Fatih Terim, Beşiktaş’ın Kayseri’de kaybetmesinin ardından Alanya’da pandemi sonrası ilk galibiyeti hedefleyecektir. Tüm eksiklere rağmen sistem takımı olan ve bunu sahada uygulayabilen Galatasaray, zorlu rakibi karşısında 3 puana oynayacak. Terim’in felsefesinde pes etmek yoktur sonuna kadar mücadele vardır. Tabii ki Erol Bulut muhtemelen Fenerbahçe Teknik Direktörü olmadan önce ezeli rakibe çelme atmak için takımını motive edecek.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Muslera, Lemina, Feghouli, Falcao, Saracchi ve Trabzon maçı öncesi ayrılan Onyekuru’dan yoksun bir Galatasaray’da Adem’in cezasının tamamlaması bir nebze olsun yüzleri güldürdü. Forvetsiz kadroda Emre Akbaba ile gol arayan sistem en azından Adem ile daha etkili olabilir.

Kısa mesaj

Alanyaspor ev sahibi olarak kazanabilecek güçte, ama bir Galatasaray galibiyetinin son iki maçta skora bakmaksızın, oynadığı futbolu değerlendirerek sürpriz olmayacağını düşünüyorum...

YORUM YAZ