MENÜ

Bu defa tutturdu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ali Sami Yen’de dün gece şans melekleri Cim Bom’un yanındaydı. Ayrıca geride kalan 6 haftada liderlik tahtına oturan Trabzon’un bir yerde tekleyeceği belliydi. Maç da bu havada başladı. Arda’nın ilk golünde genç yıldızın yeteneği kadar Tolga’nın da hatası vardı. Kritik andaki gol, dengeyi değiştirdi.
Skibbe Galatasaray’ı dün gece beşli savunmayla oynattı. Bu taktik anlayışın bir ürünüydü. Çünkü bu beşli zaman zaman hücumlara da katıldı, etkili oldu. Ataklarda Meira’yı kullanan Alman hoca, kanatların da verimli kullanılmasını sağladı. Trabzon ise orta alanda rakibin hatalarından yararlanarak tehlikeli oldu. Özellikle Serkan’ın kaptığı toplarda Gökhan ve Umut fırsatlar yakaladı ama skora katkı yapamadı. Karadeniz ekibinde Selçuk’un üretken olmayan silik futbolu Ersun Yanal’ın hesaplarını bozan faktörlerden biriydi. İlk 45 dakikada Galatasaray’da orta alanın yükünü taşıyan milli maç yorgunu Ayhan kendine yakışmayacak hatalar yaptı. Fakat maçın genelinde özverili futboluyla taktir toplamayı başardı. Aslında birbirini oynatmama anlayışı ve aşırı pres oyunu çirkinleştirdi.
İkinci yarıda Yattara değişikliği hareket getirdi ama bereket getirmedi. Lincoln’ün golü Trabzon’u adeta teslim aldı. Ancak aynı Lincoln’ün gördüğü kırmızı kart affedilecek cinsten değildi.
Geceyi özetlersek; Skibbe’nin 5-4-1 taktiği tuttu ve Trabzonspor’un yenilmezliği İstanbul’da bitti.

YORUM YAZ