MENÜ

Biz inandık siz de inanın

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Önümüzde iki hazırlık maçı var, biri bugün diğeri de 5 Haziran’da Slovenya ile deplasmanda. Son oynadığımız İngiltere maçında kaybetmemizi rağmen çok olumlu eleştiriler aldık. Kısacası bu yenilgisizlik seriden sonra kaybettik ama moralimiz bozulmadı. Peki neden bozulmadı neydi bizi umutlandıran faktörler?

Daha yaratıcıyız

Bence en önemlisi özgüvenimizin olması. Düşünsenize yıllarca gol bile atmamadığınız bir takım karşısında daha maçın başında gol yemenize rağmen oyun planınız aksamadan sahaya yansıdı. Oysa geçmişte böyle bir golle yenik duruma düşsek hem hezimet hem de kırmızı kartlarla maçı tamamlardık. Bir kere Milli Takımımız, bir çok futbol otoritelerinin deyimiyle çekinilen farklı bir kadro. 2008’de yarı final oynayan takım bize büyük heyecan yaşatmıştı ama bu milli takımı kıyasladığımızda çok daha yaratıcı özelliği sahibiz.

Belki de gruptan çıkamayız

2008’de konjöktür ve gidip gelen maçlar, oynadığımız futbolun çok üstünde bir yerlere taşıdı bizi. Bireysel yetenekler sahne aldı ve yarı final oynadık. Bu şampiyonada ne olur bilinmez belki gruptan çıkamayız. Ancak hafızalarınızı bir zorlayın 2008’de gruptan çıkmayı zafer olarak görmüştük haklıydıkta çünkü beklentimiz çıtamız oydu.

Ekol yaratıldı

Oysa şimdi müthiş bir orta saha zenginliğiyle, rakibe göre Fatih Terim’in elinde önemli enstrümanlar var. Muhtemelen ilk maçta alacağımız sonuç diğer maçlardaki oyun sistemimizi de belirleyecek. Ancak biz son maçlara baktığımızda şunu gördük ki artık Türk Milli Takımı, farklı bir yapıda kendine has stili olan bir kadro. Yıllardır da temennimiz buydu niye bizim bir ekolümüz yok diye. Artık bu oyuncu kadrosuyla bundan sonra geleceklerde Türk milli Takımı çabuk oynayan, isabetli pas oranına sahip.

Türk milletini ayağa kaldırırız

Eksiklerimiz yok mu var tabiiki ama kimin yok ki... Ben bardağın dolu tarafına bakıyorum artılarımız eksilerimizden fazla bu bir gerçek. Eğer bu şampiyonada takım savunmamızın zaaflarını en aza inderebilirsek 2008’i unutturan bir başarıyla Türkiye’yi Türk milletini ayağa kaldırırız. Bunun da yolu tabiki inanmaktan geçiyor. Eğer inanmazsanız hiç bir şeyi başamazsınız. Haydi gençler! biz inandık sizde inanın. Ee kolay mı Fatih’in aslanları olmak? Hadi bakalım...

YORUM YAZ