MENÜ

Birisi gülecekti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Biri lig ikincisi, biri lig üçüncüsü iki takım, dün gece Kadıköy’de final bileti almak için mücadele etti. Fenerbahçe için 2-2 ilk skor avantaj gibi gözükse de rakip Başakşehir olunca bu avantaj biraz nötrleşiyor. İdeal kadrosuyla oynayan Fenerbahçe aslında ilk yarıda doğru rakip analizi yapmış ve bunun karşılığında 3 gol pozisyonu buldu. Başakşehir ise geriden oyun kurmasını önleyen rakibi karşısında maçın başında bir kez Visca ile pozisyon buldu Volkan önledi. Ancak aynı Volkan ilk yarı biterken Emre’nin şutunda ıslak zeminin de etkisiyle tecrübesine yakışmayacak bir gol yedi. Eski takımına golü atan Emre’nin sevinmemesine saygı duyuyorum ama üzüntüsünün de bir profesyonel olarak abartılı olduğunu söylemeliyim. Fenerbahçe, orta alanda rakibin kanatlarını kullanmasını çok iyi önledi, özellikle Visca ve Cengiz’in hücumsal etkinliğini en aza indirmeyi başardı.

Alper değil, Sow çıkmalıydı

İkinci yarıya yenik başlayan Fenerbahçe gol peşinde olunca oyunun formatı Başakşehir’in istediği gibi oldu. Üzerine gelen rakibi karşısında çabuk oyuncularını kullanma fırsatı bulan Başakşehir, kanatlardan iyi bindirmeler gerçekleştirdi. Advocaat’ın Başakşehir gibi kompakt oynayan bir takım karşısında formsuz Musa Sow dururken Alper’i çıkartması şaşırtıcıydı. Oysa Alper kalıp Ozan ile daha güçlü, daha dominant bir Fenerbahçe izleyebilirdik. Üstelik Lens’in de ligin ilk yarısındaki başarılı performasın kredisiyle sahada kaldığını söyleyebiliriz. Ama biz, Lens ve Musa Sow eleştirisi yaparken bu ikili nefis bir gole imza attılar ve niye sahada kaldıklarını da gösterdiler.

Avcı’dan son bir hamle

Abdullah Avcı iki beki çıkartıp 3-5-2’ye dönerek finale kalmak için son hamlesini yaptı. Bu hamle de meyvesini verdi ve Holmen nefis bir golle takımını öne geçirdi. Tabii ki bu golden önce Fenerbahçe gibi büyük bir takımın savunma anlayışı kabul edilebilir değildi. Her şeye rağmen Ozan ile 2-2’yi yakaladı ve maçı uzatmaya götürdü. Sonuçtan öte dün gece bir anlamda erken finaldi ve birisi gülecekti. Sonunda maç gibi uzatmalara giden penaltı atışlarında gülen Medipol Başakşehir oldu. Bir övgüm de Halil Umut Meler’e; genç hakem kusursuz bir maç yönetti, geceye güzellik kattı...

YORUM YAZ