MENÜ

Birinci kalite!

Abone Ol Google News

Bank Asya 1.Lig’deki zirve yarışı nefesleri kesiyor, dengeler sürekli değişiyor. Antalya ve Sakarya puan kaybetti, Eskişehir’i yenen Kocaelispor bayram etti.

Haberin Devamı

Bank Asya 1. Lig’de ateş bacayı sardı... İlk 4 sıradaki ekipler Süper Lig’e çıkma yarışında çok nazlılar! Oysa ayaklarına gelen fırsatlar hiç de kolayca harcanacak cinsten değil. Bakın son 2 haftaya; Sakaryaspor, Antalyaspor’u yense ve Diyarbakır’dan puanla dönse, Süper Lig’e gelirdi. Diğer tarafta Antalyaspor, Sakaryaspor’u Sakarya’da yeniyor ama küme düşen Elazığspor önünde sahadan beraberlikle ayrılıyor. Oysa Akdeniz ekibi Elazığ’da kazansa, hemen hemen işi bitirmişti.
Körfez’de her yanıyla ilginç bir gece yaşandı. Kocaelispor, Eskişehirspor’u 1-0’la geçip ilk iki içinde “Ben de varım” mesajını verdi. Ancak ilginç olan, galip gelen takımın teknik direktörünün maç sonrası görevine son verilmesiydi. Hafızam beni yanıltmıyorsa, bu olay Türkiye’de bir ilktir.
Haftanın diğer ilginç notu da; iki oyuncunun bir maçta 4 gol birden atmasıydı... Diyarbakırspor’da Şadi, ikinci 45 dakikada oyuna girdi ve takımının Sakaryaspor karşısında 4-1 kazandığı maçta 4 golün de sahibiydi. Adem Büyük ise Altay’ın, deplasmanda İstanbulspor’u 5-0 yendiği karşılamada, 4 gole imza atan isim oldu. Öte yandan ligden düşen 3 takım da kesinleşti. Önce Mardinspor ve İstanbul, bu hafta da Elazığspor, Bank Asya 1. Lig’e veda eden takımlar oldu.
Elazığspor-Antalyaspor
Lider, Elazığ’dan şok bir sonuçla döndü. Konuk ekip, belki kaybetmedi ama kazansaydı, çok şey kazanacaktı. Elazığspor küme düşmesine rağmen, genç bir kadroyla iyi mücadele etti ve prestijli bir futbol ortaya koydu. Kısaca bu sonuç Antalyaspor’a yakışmadı.
Diyarbakırspor-Sakaryaspor
Diyarbakırspor, Taner’in golüyle ilk yarıda şok yaşayan taraftı. Ama asıl şoku maç sonunda Sakaryaspor yaşadı. İkinci yarıda oyuna giren Şadi, önce beraberliği sağladı. Ancak maçın kader anı 1-1 berabereyken, Taner’in Sakaryaspor adına direkten dönen topuydu. Ardından Şadi’nin bombardımanı başladı ve Sakaryaspor, Diyarbakır’da hezimete uğradı.
Kocaelispor-Eskişehirspor
Gol atanın kazanacağı bir 90 dakikaydı. Nitekim öyle de oldu. Sergen’i adam adama markajla etkisiz hale getiren Kocaelispor, genç Semavi’nin golüyle gülen taraftı. Eskişehirspor ilk 2 yolunda önemli bir darbe yedi. Kocaelispor ise sürpriz teknik direktör değişikliğiyle yoluna devam edecek. Bakalım, “Engin İpekoğlu dönemi” neler gösterecek.
K.Erciyesspor-Kartalspor
Play-Off’un en güçlü adayları arasında gözüken Erciyesspor, Kartalspor engelini 4-0’la geçmeyi başardı. İkinci yarıda şok bir düşüş yaşayan rakibi karşısında kaza yapmayan Erciyesspor, eksiklerine rağmen gülen taraftı. Kartalspor ise futbol olarak iyi, sonuç olarak yine kötüydü.
Orduspor-Malatyaspor
Orduspor çok kritik bir dönemde evinde kazanamadı. Deplasmanlarda başarısız bir sezon geçiren Malatyaspor önünde tutuk oynayan Orduspor, öne geçmesine rağmen avantajını koruyamadı ve Play-Off yolunda önemli bir darbe yedi.
Karşıyaka-Mardinspor
Haftanın banko gözüken maçı, beklenildiği gibi bitti. Karşıyaka küme düşen rakibi karşısında 3-1’le gülen taraftı. İzmir ekibi kalan 3 maçını da kazanıp, olası bir Play-Off şansını gerçekleştirmek isteyecek. Zor ama “futbolda olmaz olmaz yok”, unutmayalım.
Boluspor-Gaziantep Belediyespor
Bolu’da 1-1’lik beraberlik vardı maç sonunda. Ev sahibi ekip kazanıp, Play-Off hesaplarını devam ettirmek istiyordu. Yarenler, Mehmet Ayaz’ın penaltı golüyle öne de geçti, ama skoru koruyamadılar ve haftayı buruk kapattılar. Gaziantep Belediyespor ise her zamanki gibi dirençli futbolunun karşılığını bir puan alarak gösterdi.
İstanbulspor-Altay
Haftalardır gol kaçırma rekorları kıran Altay, iddiasından uzaklaştıktan sonra uyandı. Küme düşen İstanbulspor önünde alınan 5-0’lık galibiyet, taraftarına, “daha önce nerelerdeydiniz” dedirtecek bir galibiyetti.
Samsunspor-Giresunspor
Samsun’da gülen, konuk ekip oldu. Karadeniz derbisinde Giresunspor’un tek golü, son haftaların formda futbolcusu Anton’dan geldi. İki takım da ligde kalmanın rahatlığıyla oynadı ve atan kazandı. Samsun’daki kadro dışıları, zamanlama olarak hoş karşılamadım. Bu tavrın kümede kalmayı garantiledikten sonra yapılmasının, kamuoyunda yönetim adına olumlu bir imaj yarattığını düşünmüyorum. Tam aksi, zaten sezon başından beri görevini yapmayan yönetim, bu olayla iyice kan kaybetti. Dışarıdan biri olarak, benim gördüğüm manzara bu...

Haberin Devamı
YORUM YAZ