MENÜ

Bileklerinin hakkıyla!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dün gece 19 Mayıs’da Sivasspor kazandı ama UEFA şansını elde edemedi. Yiğidolar, oyunun ilk yarısında Gençlerbirliği karşısında tutuk bir oyun sergilediler. Elbette bunun belli başlı sebepleri vardı. Birincisi; sahanın zemininin aşırı bozuk olması. İkinci neden ise, Beşiktaş’ın Manisaspor karşısında maçın hemen başında farklı bir skoru yakaladığı haberinin tribünlere yansıması, futbolcuları olumsuz etkiledi. Yine de her şeyin bitmediğini düşünerek mücadele ediyordu Sivasspor, ama Trabzon’dan gelen haber ortaya 3’lü averajı çıkardı.
Başkent’teki sonuç ne olursa olsun, Sivasspor’u 4.’lüğe düşüreen bir tablo oluştu.
Sivasspor, ikinci yarı sahaya pozitif bir futbol anlayışıyla çıktı. Teknik direktör Bülent Uygun sahaya girip, oyuncularıyla bire bir konuşmalar yaptı. Bu motivasyon Kırmızı-Beyazlı oyuncuları olumlu etkiledi. Sylla’nın yerine İlhan Ummak değişikliği yerindeydi.. Ofansif bir oyuna dönen Yiğidolar, golü erken buldu. Ardından Musa ile iki farkı yakayıp, iyice rahatladılar ve istedikleri oyunu oynamaya başladılar.
Özetle Sivasspor, sezona nasıl başladıysa, son haftayı da öyle bitirdi. Bu karşılaşmanın fazla analizini yapmak istemiyorum. Çünkü gerçekten 3 büyüklere kafa tutup, muhteşem bir sezon geçirdiler. Düşledikleri Başarılara belki ulaşamadılar ama bileklerinin hakkıyla buralara geldiler. İki hafta öncesine kadar şampiyonluk hesapları yapan Sivassporlu futbolcular maç sonunda kazanmalarına rağmen UEFA biletini alamadıkları için buruk bir sevinç yaşadı. Ama bu anlayış devam ederse, gelecek yıllarda Yiğidolar’ın başarıyı yakalayacağına inanıyorum.

YORUM YAZ