MENÜ

Baskı kurdu maçı kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aslında istim üzerinde bu maça çıkan iki takımın ne yapacağını çok merak ediyorduk. 7 haftadır kaybetmeyen Bursaspor acaba Fenerbahçe karşısında müthiş taraftarının önünde bir gerginlik yaşar mı diye düşünmeden edemedim. 3-5-2’yi Süper Lig’de en iyi oynayan ekip olarak Bursaspor ilk yarıda taktik disiplinden ödün vermedi. Birbirine denk mücadeleler de genelde üretmekten çok, bireysel hatalar beklenir. Ama dün gece ilk yarıda iki takımda hocalarının dediklerini harfiye uyguladı.

Hataya zorladılar

Bu dengede tek önemli fark Bursaspor taraftarıydı. Bu da takımı olumlu motive etti. Elbette ilk yarı biterken Janssen’in sakatlanıp çıkması Fenerbahçe adına şanssızlıktı. Futbol adına ilk 45’te savunma ve orta sahalara övgü yapabiliriz. Forvetler ise savunmalar karşısında çaresiz kaldı. İkinci yarıya daha iyi başlayan ve rakibi üzerinde baskı kuran Fenerbahçe oldu. Sarı-Lacivertliler oyunu rakip sahaya yıkmayı başarınca, ister istemez Bursaspor savunmasını da hataya zorladı. Ve zorlayış Fenerbahçe’ye penaltıyı getirdi.

Kaçınılmaz olur

Bursaspor kendi gücünü ve rakibin gücünü bilerek oynadı. Ancak evinde rakip kim olursa olsun savunmayı önplana alırsanız, gol yemeniz kaçınılmaz olur. Üstelik Janssen’in çıkıp Soldado’nun girebildiği bir kadro karşısında sıkıntı yaşarsınız. Bu düşünce ancak yenik duruma düştükten sonra değişti. Paul Le Guen, Badu’yu orta alandan çıkartıp yerine Delarge’yi aldı ve rakip kalede görünmeye başladı. Çünkü Stancu ve Kembo şimdiye kadar bu futbolla pozisyon bulmadı. Tam tersi kanatlar müthiş işledi. Kocaman bu trafiği kesince oyunun bir tarafı Bursaspor için yeterli olmadı. Gerçekten evinde net bir gol pozisyonu bulaması Bursaspor için düşündürücüydü. Fenerbahçe atanın kazanacağı maçta atmaya daha yakındı ve kazandı.

YORUM YAZ