MENÜ

Başakşehir istediğini alır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başakşehir ülkemizi temsilen Belçika deplasmanında. Son iki sezonun 4’üncüsü bu akşam Şampiyonlar Ligi vizesi almak için Brugge ile karşılaşacak. Kağıt üzerinde tecrübe ve yapılan transferlere bakarsak iki ayaklı maçta ağır basan taraf biziz kendimizi asla aşağıda görmeyelim. Ama bir taraftan da gerçekci olup ayakların yere değmesi lazım.

Unutmayalım ki bu Brugge 2015’te Beşiktaş’ın hayallerini Olimpiyat stadında yıkmıştı. Şöyle bir hatırlarsak Liverpool’u elemiş Beşiktaş’a, Brugge çıktığında çanta da keklik görmüştük ama sonuç hüsran oldu. Belki o zaman ki Brugge ile şimdiki farklı bir kadro diyebilirsiniz. Ancak Avurapa ekiplerinde kadrolar değişse de mantelite ve fizik gücü konusunda fazla değişiklik olmuyor. O nedenle Başakşehir ilk maçta iyi bir sonuç alıp, evinde Devler Ligi’nde gruplara kalmak istiyorsa rakibi çok ciddiye almalı. Aslında Abdullah Avcı’nın yönettiği bir ekipten başka bir şey bekleyemeyiz ama Başakşehir’in de bu kadar flaş transferlerle beraber bazı soru işaretleri taşıdığının da altını çizelim.

Kendi gibi oynarsa...

Kabul pozitif yönlerimiz çok ama geçen sezona göre ofansta Cengiz gibi rakip savunmanını dengelerini bozacak bir isim yuvadan uçtu. Asıl önemlisi bence savunma hattının performansı. Ezbere bildiğimiz savunmadan Yalçın ve Bekir gitti. Yeni transfer Chedjou’nun sakatlanması da hesapları bozan başka bir gelişme oldu. Çünkü bir takımın savunma hattını oturttunuz mu bir çok şey kolaylaşır.

Avcı sanırım en çok bu bölgenin ne yapacağını merak ediyordur. Üstelik Slovenya kampında çok da doyurucu ve test edici maçlar oynamadılar. Açıkcası gerçek teste Brugge maçı ile girecekler. Özgüveni yüksek ve maliyetli bir kadro olarak Başakşehir’in İstanbul’a başarılı bir sonuçla döneceğinden eminim. Yeter ki Başakşehir gibi oynasınlar...

YORUM YAZ