MENÜ

Başakşehir'e yiğido vurgunu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sivas’ta ev sahibi, müthiş bir tempo ile oyuna başladı. Öyle bir ilk yarı oynadılar ki, Başakşehir karşısında belki Sivaslı taraftarlar bile şaşırmıştır! Bunu pozitif anlamda söylüyorum, çünkü Samet Aybaba orta alandaki düzeni çok iyi kurdu ve rakibin pas kalitesini adeta ‘dumura’ uğrattı.

Müthiş bir disiplin

Başakşehir, kazandığı takdirde tekrar liderliği yakalamanın bilinci içinde sahaya çıktı. Kurgusu da bu yöndeydi. Maç öncesi asimetrik bir oyun bekleyenler olmuştur ancak sahadaki futbolcu, beklenenin aksine Sivas’ın lehine gelişti. Kone ile Emre Kılınç’ın hücumdaki etkili oyununa Bifouma da aynı oranda katılabilseydi, skor 1-0’ın üstünde dahi olabilirdi. Başakşehir adına ise sadece Visca ile hücum yapmak yeterli olmadı. Bana göre Samet Aybaba kötü gidişi durdurmak için kadroda rotasyona giderken, kaleye tereddütsüz bir şekilde Tolgahan’ı koyarak cesur karar aldı. İlk yarıda skorun da, oyunun da hakimi Sivasspor’du. 17. dakikada Emre’nin asistinde Kone’nin attığı şık gol taraftarları da ayaklandırdı. İkinci yarıda Sivasspor kontrollü oynadı. Başakşehir baskısı karşısında panik yapmaya ev sahibi, dirençli oyununu sürdürdü. Abdullah Avcı, Gökhan İnler ve Kerim Frei’i alarak, bir şeyleri değiştirmek istedi.

Avcı’nın hamleleri...

Sivasspor ise son bölüme kadar savunmadan başlayan bir disiplinle alanları iyi kapatıp, rakibine istediği boşluğu vermedi. Avcı en son Mevlüt hamlesiyle bütün kozlarını kullanıp puan kovaladı. Adebayor ve Kerim ile net iki gollük pozisyonu kaçıran Başakşehir, maçı kaybetti ancak son saniyeler de gerilim filmi gibiydi. Sonunda gülen Sivasspor oldu...

YORUM YAZ