MENÜ

Asya Kaplanı!

Abone Ol Google News

Tam 4 hafta geride kaldı ve dönüp baktığımızda Süper Lig’den düşen Konyaspor’un, rakip filelere bir gol dahi atamaması ilginç. Tam 4 hafta geride kaldı ve dönüp baktığımızda Süper Lig’den düşen Konyaspor’un, rakip filelere bir gol dahi atamaması ilginç. Ayrıca Gaziantep Belediyespor da oynadığı 4 maçta ne yendi ne de yenildi. Sıkı bir beraberlik takımı olma yolunda anlaşılan. Hafta içi oynanan 4. maçlar sonunda Adanaspor, Boluspor’dan liderliği almayı başardı. Önümüzdeki hafta bu iki takımın Bolu’da oynayacakları karşılaşma, böylece daha bir anlam kazandı şimdiden. Puan cetvelinin dibindeki Güngören Belediyespor’un oynadığı 4 karşılamada 5 penaltıya sebebiyet vermesi, sezon başı için ilginç bir not. İstanbul ekibi bu ortalamayla giderse, bir rekora imza atar! 4. haftada öne çıkan özellik; 3. maçlardaki deplasman galibiyetlerinin ardından beraberliklerin çokluğu. 9 karşılaşmanın 5’i beraberlikle bitti. Gelelim maçlarımıza...

Haberin Devamı

Adanaspor-Giresunspor

Adanaspor evinde oyuna iyi başlıyor, ama sonunu getiremiyor ya da bu iyi futbolu 90 dakikaya yayamıyor. Giresunspor tüm mali sıkıntılarına rağmen bu lig için iyi bir kadroya sahip. Adana’da ev sahibi 2-0’ı yakaladı ve ‘maç bitti’ zannetti. Penaltıyla gelen Giresunspor golünden sonra Adanaspor kalesinde öldü öldü dirildi. Özellikle Aydın’la çok önemli iki pozisyonu değerlendiremeyen Giresunspor, ister istemez sahadan puansız ayrıldı. Adanaspor için bu galibiyetin önemi Turuncu-Beyazlılar’ın liderliği ele geçirmesiydi.

Haberin Devamı

Kasımpaşa-Karşıyaka

İstanbul’da favori kazandı. Maçın skoruna bakmayın, Kasımpaşa daha farklı kazanabileceği bir maçı zora soktu. Ev sahibi ekip hem gol kaçırdı, hem de 2-0’dan sonra rehavete girdi. Bir de bunun üzerine hakem Koray Gençerler’in uydurduğu bir penaltı kararı sonrası gelen Karşıyaka golü, maçı gerginleştirdi. Penaltıyı attıktan sonra Erhan Şentürk’ün tribünlere yaptığı el hareketi, kesinlikle direk kırmızı karttı ve Koray Gençerler gözünün önünde bunu da görmezden geldi ve maçın elektriklenmesine bir anlamda katkı yapan isim oldu. Ben Erhan’ı kaç yıldır izlerim hiç yakıştıramadım ve daha önce de hiç böyle görmemiştim.

Gaziantep B.B-Boluspor

Tam isabet bir maç aslında. Boluspor’un şansının tutmadı bir rakip Gaziantep Büyükşehir Belediye... Ve konuk ekip önce beraberlik demişti. Ev sahibi ekip ise bu maç öncesi 3 maçında da sahadan beraberlikle ayrılmıştı ve 90 dakikanın sonunda da yine beraberlik çıktı.

Elazığspor-Ç.Rizespor

İçeriden çok dışarı da daha iyi oynayan takımların maçında, normal olarak Rizespor güldü. Oysa bir önceki maçında Elazığspor, İzmir’de Karşıyaka önünde kazanırken, iyi futboluyla da göz doldurmuştu. Rizespor ise evinde Göztepe’ye yenilmenin moralsizliğiyle gelmişti Elazığ’a. Karadeniz ekibi, Adana deplasmanında da tam bir dış saha maçı oynamış ve kazanmıştı. Nitekim aynı futbolunu Elazığ’da da tekrarlayıp, 3 puanı aldı. Deplasmanda Bikoko’nuz varsa, büyük avantaj. Siyahi oyuncu, bu ligi bilmesiyle ve son vuruşlardaki kalitesiyle Rizespor’un aradığı kan gibi. Elazığspor aslında 1-0 yenikken yakaladığı penaltıyı gol yapsa, belki de maçı da çevirebilirdi. Ancak penaltı olduğunda tesadüf bu ya takımın penaltıcısı Göksu oyundan çıkmıştı.

Haberin Devamı

Göztepe -Güngörenspor

Ev sahibi favoriydi maç öncesi. Ancak ilk 5 dakika bir sürprizle bitti ve Güngören soyunma odasına 1-0 önde gitti. İkinci yarı Göztepe iki penaltı kazandı ve ikisini de gole çevirdi. Kırmızı kartla 10 kişi kalan rakibi önünde sahadan 3-1’le ayrılıp korkulu rüya gördüğü karşılaşmayı mutlu bitirdi.

Akhisar Bld.-Sakarya

Akhisar’da ev sahibinin erken bir golle öne geçmesi Sakaryaspor’un hiç hesabında yoktu. Ancak Mert’in attığı golde adam paylaşımı, son derece kötüydü. Sakaryasporlu savanmacılar, rakibe çok rahat bir kafa vuruşu yaptırdılar. Böyle kolay goller yerseniz, kaybedersiniz... Sonrasında konuk ekip rakip kaleye yüklendi ve Zafer’in kafa vuruşuyla bir gol de kazandı ama sayılmadı. Aslında tekrarını izlediğimde, nizami bir goldü bana göre. Ama futbol böyle işte... Bolu’da Akhisar Belediyespor’un nizami bir golü geçersiz sayıldı ve sahadan puansız ayrıldılar. Akhisar Belediyespor 2. golü atarak skoru perçinledi ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

T.Linyitspor-Kartal

Tavşanlı’da konuk ekip öne geçti ve uzunca bir süre de maçı önde götürdü. Kartal 3 puana çok yaklaştığı karşılaşmada oyuna sonradan giren Semavi’yi unutunca, kalesinde beraberlik golünü gördü. Aslında maçın hakkı beraberlikti. Her şeyden öte, Kartalspor bu mücadelesiyle yenilseydi yazık olurdu.

K.Erciyesspor-Denizlispor

Sezona galibiyetle başlayan Denizlispor savunma hattındaki sorunlar nedeniyle son iki maçı kaybedince, ister istemez Kayseri’ye tedirgin gitti. Erciyesspor ise beraberlik ağırlıklı bir takım olarak ‘evimde kazanamasam da kaybetmeyim’ diyordu. Kısaca iki takım da ‘ne şiş yansın ne de kebap’ misali birer puana razı oldu.

Haberin Devamı

Bucasspor-Konyaspor

Süper Lig’den düşen iki takımın maçından 0-0’lık beraberlik çıktı. 4 maçtır gol oruncunda olan Konyaspor’a İzmir’de 1 puan teselli oldu. İki takım Süper Lig’den düşerken, Kasımpaşa gibi hazırlıklı düşmemiş...

YORUM YAZ