MENÜ

Antep'in uyanışı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gaziantep’te iki komşu kentin takımının maçı, kıyasıya bir puan mücadelesine sahne oldu. Ev sahibi ekibin, hiç de alışık olmadığı bir yerde, puancetvelinde son sırada olması düşündürücü. Adanaspor ise ligin ikinci yarısında adeta küllerinden doğuyor. Bu maçta ilginç olan bir diğer nokta, sahadaki 22 futbolcudan sadece 5’inin yerli olmasıydı. Özellikle Brezilyalı oyuncular her iki takımda da ağırlıktaydı.

Ağır basınca...

Adanaspor’un kadrosu daha uzun süredir birbiriyle oynayan, oturmuş bir 11 iken; Gaziantepspor ise ilk yarıyı çok kötü geçirmesinin sonucu olarak yepyeni bir oyuncu grubuyla mücadeleye çıktı. Gaziantep’in yeni stadındaki ilk 45 dakikada kontrollü futbol abartılı hale gelince can sıkıcı bir maç izledik. Orta alanda kilitlenen maçı iki takım oyuncuları da pas geçişleriyle açamadılar. Oynama değil de oynatmama fikri ağır basınca, skor değişmedi.

Şapkadan tavşan!

Ev sahibi ekip son sırada olduğunun farkına vararak ikinci yarı hareketlendi. Açıkçası Bülent Uygun’un da bir an evvel şapkadan tavşan çıkartması lazımdı. Skoru bozma çabaları meyvesini verdi ve Ben-Hatira ile Gaziantepspor 55. dakikada öne geçti: 1-0. Bu dakikadan sonra iki teknik adamın da karşılıklı hamleleri vardı. Açıkçası her iki taraf için de futboldan çok sonuç önemliydi. Gaziantepspor, ligde kalma umutlarını artırmak adına çok hayati bir 3 puanla sahadan ayrıldı. Adanaspor ise dün rakibin dağınık halinden yararlanamadı ve kritik pozisyonları hovardaca harcayıp, tam 5 maç sonra ligde yenilgiyle tanıştı.

YORUM YAZ