MENÜ

Aman dikkat!

Abone Ol Google News

Lig heyecanı kızıştıkça, gerilim de artıyor... Hakemlerin yaptığı hatalar ortada, ancak taraftarların, futbolcuların ve teknik adamların itidalli olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Bank Asya 1.Lig’de bitime 8 hafta kala gerilimin doruğa tırmandığı bir haftayı geride bıraktık. Aslında en fazla gergin geçmesi beklenen Eskişehir-Sakarya maçı, en temiz müsabakaydı.
Bu hafta hemen hemen her kentten şikayetler aldık. Bolu başta olmak üzere, Elazığ, Malatya ve Gaziantep’ten bolca hakem sitemleri geldi. Burada sıkıntı şu bana göre; Geçen sezon ile karşılaştırdığımızda Süper Lig yolunda 3 seyircisiz takım hedefe girmişti. Bu sezon ise şehir takımlarının yarış içinde olması çok güzel ama, tepkisel ölçülendirmede geçen yılı mumla arayacağız. Bunu söylerken, ‘Kimse hakkını aramasın’ demiyorum. Burada iş tabii ki Futbol Federasyonu ve MHK’ya düşüyor. Ancak kulüplerimizden bir konuda hassasiyet bekliyorum. Bütün bu haksızlıklara karşın, cezayı kendileri kesmeye kalkmasın. Örneğin Bolu’da olduğu gibi... Oysa Boluspor maçındaki hakem rezaleti yenilir yutulur cinsten değildi. Ama maç sonrası görüntüler insanın kanını donduran cinstendi...
Bizler yine itidali elden bırakmadan üzerimize düşen görevi aynı objektiflikle yapmaya devam edeceğiz. Yalnız, yaşanan gerilimli ortamı sadece hakemlere bağlarsak büyük bir yanılgıya düşeriz. Hatalı taktik veren teknik direktörler, görevlerini yerine getirmeyen yönetimler ve şiddetten beslenen taraftar grupları da bu işin sorumlularıdır.
Sözü fazla uzatmadan, haftanın maçlarına geçelim;

Eskişehirspor-Sakaryaspor

Ligin zirvesini çok yakından ilgilendiren bir karşılaşmaydı. Ancak maçtan önce yaşanan ‘Sergen polemiği’, 90 dakikanın önüne geçti... Metin Diyadin’in, kendisine “Beni 11’e almayacaksan, oynatma” diye konuşan Sergen’i kadroya almaması bana göre doğruydu. Maça gelince; Sakarya ikili averaj avantajını kaybetmemek için en azından beraberliğe oynadı. Eskişehir ise ikinci yarıda yüklendi, ancak galibiyet golünü getiremedi. Sonuçta iki takım da yerini korudu.
Giresunspor-Antalyaspor
Eskişehir-Sakarya maçı nedeniyle, liderlik için Giresun’a mutlak 3 puan parolasıyla giden Antalyaspor, umduğunu bulamadı. Kırmızı-Beyazlılar, deplasmanda çok pozisyona girdi ama golcüleri gününde değildi. Giresun’dan 1 puanla dönen Antalya, Eskişehir-Sakarya maçından gelen beraberlik haberiyle bir nebze olsun rahatladı.
Elazığspor-K.Erciyesspor
Elazığspor, çok kritik bir maçtan puan aldı... Ligde Play-Off mücadelesi veren Erciyesspor karşısından beraberlikle ayrılmak, Gakgoşlar’ın ligde kalma umutlarını sürdürmesini sağladı. Erciyesspor ise, ilk 6 yarışında önemli bir fırsat yakalamıştı, ama bunu değerlendiremedi.
Boluspor-Kocaelispor
Kocaelisporlu Ahmet Dursun’un attığı gol sonrasında başlayan ofsayt tartışmaları ve maç bitimindeki olaylar güne damgasını vurdu. Hakemin yanlış kararı nedeniyle Boluspor’un hakkı yenmiştir. Bu doğru... Ancak maçtan sonra ortaya çıkan görüntüleri tasvip etmemiz olanaksız...
Karşıyaka-Orduspor
Play-Off mücadelesi veren iki takımın İzmir’deki mücadelesinde Şehmus ve Ümit Tütünci’nin karşılıklı golleriyle maç 1-1 sona erdi. İki takım da yerlerini kaybetmeyip, iddialarını ilerleyen haftalara taşıdı
Malatyaspor-Diyarbakırspor
Son haftalarda sahasındaki başarılı grafiğiyle dikkat çeken Malatyaspor, bu kez de güçlü rakibi Diyarbakırspor’u 3 golle mağlup etti. Sarı-Kırmızılı takım, tehlikeli bölgeden uzaklaşıp rahatlarken, ilk 6 hesapları bile yapmaya başladı.
Kartalspor-AltayAltay’ın, İstanbul’da çok önemli bir 2 puan bıraktığını söyleyebiliriz... Oldukça iyi bir futbol oynayan, ilk yarıda Adem’le öne geçen İzmir ekibi, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Kaleci Cenk’in hatasından kaynaklanan İskender’in golü sonrasında 1 puana razı olmak zorunda kalan Altay, kazansa belki de yeniden Play-Off yarışına dahil olacaktı.
G.Antep Bld.-Samsunspor
Samsunspor, tüm olumsuzluklara rağmen ikinci yarının başarılı takımlarından Gaziantep Belediye deplasmanından 3 puanla dönmesini bildi. Kırmızı-Beyazlı takımın bu galibiyetini alkışlamak gerekir... Ancak ev sahibi ekibin, karşılaşmanın hakemi Abdullah Yılmaz ile ilgili şikayetlerine de kulak vermek gerek...
Mardinspor-İstanbulspor
Ligde kalma umutlarını mucizelere bırakan iki takımın bu haftaki maçından sürpriz bir sonuç çıkmadı... Mardinspor zaten henüz sezon başında, ligde tutunamayacağını belli etmişti. İstanbulspor ise ikinci yarıya daha iyi bir başlangıç yapmıştı. Sonuçta kadro kalitesi olarak daha iyi olan Boğalar, Mardin deplasmanından 3-0’lık net bir skorla ayrıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ