MENÜ

Alev alev!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sakarya, Antalya’ya evinde kaybedince zirve daha da ısındı. 1.Lig’de kalan 4 hafta hareketli geçecek, ilk 2 yarışında müthiş bir heyecan yaşanacak...

Bank Asya 1.Lig’de tam 30 hafta geride kaldı, ama Süper Lig’e çıkacak ilk iki takım için netleşmiş bir tablo yok. Sakaryaspor, evinde iki sezon önce olduğu gibi Antalya’ya yenilip, liderliği rakibine bıraktı. Oysa Yeşil-Siyahlılar kazansa, büyük ölçüde Süper Lig’i garantilemiş olacaktı. Ancak Antalyaspor, Sakarya’dan daha iyi hazırlanmış ve motive olmuştu bu karşılaşmaya.
Eskişehirspor ise Biyediç ile ilk 3 puanını evinde aldı ve oldukça rahatladı. Kocaelispor, Malatya’da adeta dağıldı. Körfez ekibi, öyle kötü bir futbol oynadı ki, bu maçta puan alması mucize olurdu. Play-Off için bitime 4 hafta kala Orduspor, büyük bir avantaja sahip. Diğer iki takım ise Erciyesspor ve Diyarbakırspor olarak gözüküyor. Bu takımları Play-Off yolunda Boluspor ve Karşıyaka uzaktan takip ediyor. Mardin ve İstanbulspor resmen küme düştü. Elazığspor ise her ne kadar kalan 4 maçını içeride oynayacak olsa da, aradaki 10 puanlık farkı kapatmaları artık çok zor.
Sakarya-Antalya
Bank Asya 1.Lig’in final maçlarından biriydi... Antalyaspor’un golü gelene kadar oyunun hakimi Sakaryaspor’du. Ancak savunma disiplini ve kontrollü futbol, Antalyaspor’u Sakarya’dan zaferle döndürdü... Sakarya’nın bu maça hiç hazır olmadığını gördüm. Çünkü, 1-0 yenik duruma düştükten sonra adeta çaresiz kaldılar. Ender yakalanan pozisyonlarda da beceriksizdiler. Sonuçta Antalyaspor, ikili averajla birlikte Sakarya’dan 3 değil, 4 puanla döndü.
Eskişehir-K.Erciyes
Eskişehir, sahasında kolay bir rakiple oynamadı. Erciyes, iyi futbol oynayan bir ekip. Bu maçta da iyi mücadele ettiler, ama gol yollarında etkisiz kaldılar. Eskişehir ise sıcak havanın da olumsuz etkisiyle iyi oynamasa da kazanmasını bildi. Ev sahibi ekip, kısaca tecrübeli ayaklarıyla 3 puanı aldı ve ‘yarışa devam’ dedi.
Malatya-Kocaeli
Körfez ekibi, çok kritik bir virajda arabayı devirmedi, ama biraz şarampole düştü. Yenilgiden çok, oynanan kötü futbol ve yenilen goller düşündürücüydü. Malatyaspor ise yenip, rahatladı ve taraftarını da mutlu etti. Mehmet Albayrak ve Serdar Samatyalı maçın yıldız isimleri olarak ön plana çıktı. Kocaelispor, ligin sonuna doğru gelinirken, eğer ilk iki şansını kaybederse bu deplasman başarısızlığı büyük etken olacak.
Mardin-Ordu
Orduspor, Mardin’de adeta öldü öldü, dirildi. Tam 80 dakika galibiyet golü için bekledi Karadeniz ekibi... 3 forvetin cezalı olması nedeniyle ofansif yönden sıkıntılı bir kadroyla sahaya çıkan Mor-Beyazlılar, düşmesine rağmen dirençli oynayan Mardin karşısında zaman zaman zor anlar yaşadı. Ancak tecrübeli kaptan Gökhan Kolomaç, savunmadan forvete geçtikten sonra attığı şık golle takımına 3 puanı getirdi.
Altay-Diyarbakır
İzmir’de bir Altay klasiği izledik. Siyah-Beyazlılar, yine bol pozisyon buldu ve her zamanki gibi hovardaca bunları kaçırdı. Öne geçen İzmir ekibi karşısında Diyarbakırspor pes etmedi ve son saniyede bu sezon kritik gollerin oyuncusu Bülent Bal’ın kafasıyla 2-2’lik beraberliğe yakalamayı başardı.
Elazığ-Bolu
Önce Seydihan nefis bir gol attı ve Boluspor öne geçti. Ardından Korhan, uzaklardan bir füze gönderdi, Elazığ beraberliği yakaladı. Gakgoşlar, son bir umut “3 puanı yakalar mıyız?” diye yüklenirken, son saniyelerde Mehmet Ayaz’ın golünü kalelerinde görüp, adeta yıkıldılar. 3 puan, sezon başından beri Play-Off yarışını bırakmayan Boluspor’a ilaç gibi geldi. Elazığ ise ligde kalma umutlarını neredeyse bitirdi.
Kartal-Samsun
Tam bir gol düellosuydu... Önce Samsunspor çıktı sahneye ve 3-0 öne geçti. Bu skordan sonra Karadeniz ekibi 4’ü, 5’i bulabilirdi. Ardından İskender, Kartal’ın ilk golünü attı. İstanbul ekibi, art arda attığı gollerle maçı 3-3 beraberliğe taşıdı. Samsunspor yediği gollerle şoktaydı. Kartalspor, bu defa rakip kalede çok etkiliydi ki, maçın sonunda 3 puanı kaçıran taraftı. Kısaca iki takım da soyunma odasına galibiyeti kaçırmanın üzüntüsüyle gitti.
Gaziantep Bld.-Karşıyaka
İlk yarıda Karşıyaka oynadı ve öne geçti. İzmir ekibi, yakaladığı fırsatları değerlendirse maçı koparabilirdi. İkinci devrede ise Antep Belediyespor vardı sahada... Artılan iki gol ile sahadan mutlu ayrılan ev sahibi oldu. Aslında 3 kötü gol maçın skorunu belirledi. Yine de 3 cezalı oyuncu ve maç öncesi Hakan Albayrak gibi önemli bir oyuncunun hastalanmasına rağmen kazanılan 3 puan, Antep Belediye’nin gücünü gösteriyor.
Giresun-İstanbul
Çotanaklar, evinde kazandı ve bir anlamda ligi bitirdi... Üst üste alınan iki galibiyet ve Elazığspor’un kaybetmesi, kalan 4 haftada oluşabilecek stresi de yok etti. Mithat’ın erken golü Karadeniz ekibini rahatlattı. Ama İstanbulspor’da genç Kenan, attığı iki şık golle Giresun’u tedirgin etti. Ancak geçen hafta Diyarbakır’da galibiyet golünü atan Anton, bu maçta da 3 puanı getiren isim oldu.

YORUM YAZ