MENÜ

Alanyaspor maçı bir test olacak

Abone Ol Google News

Galatasaray’da yüzler gülüyor. Umarım bu tebessüm ileride hayal kırıklığına dönmez. Ligin ilk yarısına göre olumlu anlamda çok şey değişti. Skor, sonuç ve oyun aşamasında daha pozitif bir Galatasaray olduğu bir gerçek. Yeniden yarışa tutunmak, havayı yakalamak, Fatih Terim’in uzun süredir özlediği şeylerdi. Ama madalyonun öbür yüzünden bakarsak ortada bir fikstür kolaylığı var. Şu anda yarıştaki rakipler birbirlerini yerken, Galatasaray avantajını değerlendirdi. Ama zorlu sürece girdiğinde bu takım ne yapar, soru işareti burada.

Haberin Devamı

Top rakipteyken kırılgan

İzlediğim kadarıyla Galatasaray, topun kendisinde olduğu kısmı halletmiş. Ancak top rakipteyken çok yumuşak, kırılgan ve pozisyon veren bir görünümde. Oysa daha temaslı daha ısıran, rakibe presle nefes aldırmayan bir takım olmak zorunda. Peki bu oyuncularla olur mu derseniz, zor görünüyor. Şu anda bunu yapabilen tek oyuncu Lemina. Geri kalan isimlerin çoğu gölge markaj yapıyor. Transfer de bittiğine göre, Galatasaray bu kadrosuyla bu handikabı kapatmak için, topu kendinde fazlasıyla tutabilmeli. Zaten oynattığı futbola bakarsak Terim de bunu yapıyor.

Haberin Devamı

Stresli maçları iyi oynuyor

Bunun en güzel örneği 3-0 kazandıkları Konyaspor maçı. Yine de Galatasaray adına bardağın yarısı dolu diye bakarsak bir gerçeği söyleyebiliriz. Şampiyonluk yarışında her zaman stresli maçları iyi oynayabilen bir takım olması ve kritik isimlerin yükselen performansı umut verici. Kupada bugün ilk 5 içindeki Alanyaspor ile oynanacak maç önemli bir test olacaktır. Çünkü ilk yarıda evinde kazanırken çok eleştirilen Galatasaray’ın nereden nereye geldiğini de görebileceğiz...

YORUM YAZ