MENÜ

Akıllı oynadı ve kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Başakşehir karşısında kendi sahasında çok kolay teslim olan Konyaspor için sanki lig bitmiş gibiydi. Dün gece ise Kadıköy’de bu defa çok farklı duyguları hissettirdiler izleyenlere. Gerçekten Aykut Kocaman’ın öğrencileri müthiş bir saha yayılışı ve akıl dolu hücumlarla birbirinden güzel 3 gol attılar. Aslında geçen sezonu 3. bitiren Konyaspor bu taktik disiplinle bu başarıyı elde etmişti. Rangelov gibi ileri uçta savunmayı müthiş presleyen bir tecrübeden yoksun olmasına rağmen başta Bajic olmak üzere Miloseviç, Ahmetoviç ve Ömer Ali oyunun 70 dakikalık bölümünde çok etkili oynadılar. Savunma düzenine baktığımızda ise iki ucuz gol yediler ve bir anlamda Fenerbahçe’yi yüreklendirdiler.

Konya’nın farkı...

Fenerbahçe açısından ise Advocaat’ın dün ilk 11’de oynayan bazı isimlere niçin düzenli olarak forma vermediğinin göstergesidir bu maç. Alanyaspor maçı kafaları karıştırmış olabilir ama bu sezon Fenerbahçe’nin, Lens olmayınca ofansif anlamda ne kadar etkisiz bir takım olduğu ortada. Özellikle Konyaspor’un hücumlarında o kadar acemice savunma zaafları gördük ki, inanılır gibi değildi. Şimdiye kadar Fenerbahçe’nin en elle tutular tarafı, rakibe az pozisyon veren savunma anlayışıydı. Dün gece karşılarında Alanyaspor gibi kırılgan olmayan bir rakip görünce, işler istedikleri gibi gitmedi.

Bu kez olmadı

Tabii ki geceye talihsiz başladılar. Fernando’nun yaşadığı sakatlık moralleri alt üst etmiş olabilir. Ama ev sahibi geç gelen baskıda farkı ancak bire indirebildi. Alanya’da 2-0 yenilgiden 3-2’lik bir galibiyet geldi ama Konyaspor karşısında geri dönüş bu defa olmadı. Aykut Kocaman’ın öğrencileri için orta sıralardan üst gruba tutunabilme adına kritik bir 3 puandı ve sonuna kadar hakettikleri galibiyetle evlerine döndüler.

YORUM YAZ