MENÜ

20 dakikada zafere!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ne derseniz deyin futbol çok enteresan bir oyun. Ama ben anlamam bu gece milli takımımızın eksiklerini görmek istemiyorum. Çünkü 2-0 yenilgiden sonra maçı 3-2 kazanmış bir takıma laf söylemek haksızlık olur. Tabiki gece hiç de hoş başlamadı. Neredeyse bile bile Koller’den kafa golünü yiyen bizdik. Hiç olmadık bir anda kalemizde ikinci golü gördük. Ama Fatih Hoca’nın bu turnuvada yanlış başlayıp müthiş doğrular yaptığı da bir gerçek. Nitekim oyuncu değişiklikleri ve oyun içindeki yer değiştirmeler ve rakibin rehaveti bize büyük bir zafer getirdi. Millilerimiz şimdiye kadar Çekler’i hem de en zor anda devirmeyi başardı.
Gerçekten millerimiz 20 dakika yani 70. dakikadan sonraki müthiş futboluyla sürklase etti. Gerçekten dün gece teknik direktör olmakta futbolcu olmakta çok zordu. Çünkü penaltılara razı olduğumuz bir durumdan, bu 3 puan çıkartıp çeyrek finale adımızı yazdırdık. Oysa devre arasında birbirimizle konuştuğumuzda oynanan oyundan hiç kimse memnun değildi. Ama her zaman söylüyorum bizim en büyük kozumuz istikrarsızlık. İşte bu olmumsuz özelliğimiz zaman zaman bize büyük işler yaptırıyor. Dün gece de Çekler artık maç bitti dediği anda önce Arda Turan sahne aldı. Gecenin yıldızı dünyanın en iyi kalecilerinden birine nefis bir gol atıp, kapıyı açtı. Daha sonra turnuva başladığından beri görünmeyen yıldızımız Nihat Kahveci vardı başrolde. Villarreal formasıylya İspanya Ligi’nin tozunu atan Nihat, turnuvanın başından bu yana suskundu ama golü öyle bir hatırladı ki, bir tane değil tam iki tane birden Çek kalesine füzelerini gönderdi.
Artık çeyrek finaldeyiz kazandık ama önemli kayıplarla. Volkan’ın son saniyelerdeki kırmızı kartı hiç yakışmadı. Ayrıca sarı kart cezalısı Mehmet Aurelio, Hırvatistan karşısında olmayacak. Ama artık yüreğimiz ve kendimize güvenimiz var. 2002 Dünya Kupası’nda da böyle olmuştu. Biz maça da turnuvalara da kötü başlayan bir ekibiz. Ama tutturduk mu, bizi kimse tutamaz. Artık bu saatten sonra kim oynarsa oynasın havamızı bulduk. Şimdi birlik beraberlik zamanı. Artık kişisel çekişmelerden arınıp hep birlikte bu takımı Avrupa’nın zirvesine çıkması için desteklemeliyiz. Eteğimizdeki taşları turnuva sonrasına dökmenin zamanıdır...

YORUM YAZ