MENÜ

Zorunlu galibiyet!

Abone Ol Google News

Şampiyonluk yarışının giderek büyük bir heyecana sahne olduğu Süper Lig’de Fenerbahçe, kendisi için çok zor geçmesi beklenen Kasımpaşa sınavından 3 puanla ayrılmasını bildi. Son haftalara girilirken Sarı-Lacivertliler’in, bu mücadele zorlanacağı tahmin ediliyordu. Nitekim de futbol açısından seyir zevki üst düzey bir karşılaşma izlemedik. İlk yarıda ne Kasımpaşa ne de Fenerbahçe pozisyon üretemedi. Her iki takımın da oyun üstünlüğünü ele geçirememesi sebebiyle, gol olabilecek bir atak girişimi de izleyemedik.

Haberin Devamı

İkinci yarıda Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, futbolcularını biraz daha hücum ağırlıklı oynatmak istedi. Bunun için de Güiza’nın arkasında yer verdiği kaptan Alex’i, İspanyol futbolcunun yanına aldı. Yılmaz Vural’ın Kasımpaşa’sı ise mücadeleyi kendi sahasında kabul edip, hızlı ataklarla gol aramaya çalıştı. Özellikle Güiza, yakaladığı fırsatları cömertçe harcadı ve genellikle hep zor olanı yaptı.

Alex yine dengeli bir şekilde akıllı futbolunu sergiledi. Topu ayağına aldığı anda hep doğru adamı bulmaya çalışan Brezilyalı, organize hücumların yapılmasında başrolü üstlendi. Fener rakip üzerindeki baskısını giderek artırdı ve sonucunda da ikinci devrede duran toptan, Bekir’le skor üstünlüğünü ele geçirdi. Daha önce de söylediğim gibi Fenerbahçe’den bu karşılaşmada iyi futbol beklemek yanlış olurdu. Kazanılması gereken bir maç düşüncesinde mücadele ettiler, nitekim 3 puanı aldılar. Şampiyonluğa inanmış bir Fenerbahçe’nin, kalan maçlar öncesi zirveyi kimseye bırakmayacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ