MENÜ

Unutulmayacak

Abone Ol Google News

Bir panorama sayfasında ‘haftanın futbolcusu’ olmak, muhtemelen hiç bir anlam taşımıyordur Hakan Şükür için. Nedeni aşağıdaki satırlarda bulunabilir.

Haberin Devamı

Bir golün pasını verip, üç kez de rakip filelere gönderirse topu bir forvet oyuncusu, haftanın futbolcusu olma ihtimali oldukça yükselir. Tıpkı, Manisaspor karşısındaki Hakan Şükür gibi...
Karşılaşmayı seyretmenize bile gerek yoktur bu durumlarda, sadece istatistiki bilgiler yeterlidir.
Aynı mantıkla yola çıkarak, bir futbolcunun tüm kariyeri de değerlendirilebilir.
Mesela bundan 30 yıl sonra, Hakan Şükür’ü hiç seyretmemiş genç bir futbolsever, sadece kariyerine bakarak, “Türk futbolunun en iyi forvetiymiş demek ki” diyebilir.
İki sezon daha oynayabileceğini ima eden forvetin şimdilik, 479 lig maçında 246, 54 kupa maçında 17, 82 Avrupa Kupası maçında 37 ve 112 A milli maçta attığı 51 gol bile “gerçekten de en iyisiymiş” denilmesi için yeterlidir.
727 üst düzey karşılaşmada atılan 351 gol; boru değil tabii, ancak öyle bile değerlendirilebilir.
Hatta sadece 727 üst düzey karşılaşmada oynamış olması ve 37 yaşında hâlâ hedefinin olması bile, bir profesyonel futbolcuyu unutulmaz kılabilecek verilerdir.
Son vuruşları Zeki Rıza Sporel, Metin Oktay veya Tanju Çolak ile kıyaslanmayabilir.. Ve maç başına gol ortalamaları alınarak, bu iddia kolayca desteklenebilir. Ancak tekrar etmekte fayda var; üst düzey mücadelelerde kalıcı olmak; devamlılık, dayanıklılık ve profesyonelce yaşam gerektirir.
Hepsi var ‘milli takımın abisi’nde. Boru değil tabii, ancak öyle bile değerlendirilebilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ