MENÜ

Tecrübe farkı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final mücadelesi. Bir sonrası yarı final yani. Kazım çok genç, Gökhan çok genç, diğerlerinin de fazla tecrübesi yok bu kulvarda, “deneyimli” diyebilecek.
Oysa, rakip Chelsea. Bilmem kaç milyon Euro. Avrupa’nın popülerlerinden. Türk takımı Fenerbahçe’yi rakip bile kabul etmeyecek zihniyette ve ‘rahat bir tur’ niyetindeler.
Dakika 4. Basit bir faul kararı. Ballack, Aurelio’nun burnunun dibinden, büyük burnunun biraz üstüyle golü attı!
Ne var ki, hala yıkılmadı karşısındaki. Tamam, yeterince kanatlara inemedi, organize olamadı hücumda, pek pozisyon da üretemedi, ancak ‘başa baş’tan bile üstün oynadı.
Savunmada (goller dışında) basit hatalar yapmadı, orta alanı hiç bir zaman rakibe kaptırmadı. Tek zaafı, hucüm organizasyonlarındaydı.
Doğrusu, Alex’i bekliyorduk cemi cümlemiz. Hani, ilk maçta pek varlık gösterememişti ya, futbol ustası. Dün akşam onun sihirli aklı ve ayaklarından ümitliydik. Olmadı, oynayamadı, seyrine doyamadığımız Alex. Canı sağolsun. Yeter ki, bir yere gitmesin, Türk futbolunun içinde daha yıllarca bulunsun.
Drogba’nın da canı sağolsun. Son anlardaki o hava atışını, kendi lehine çevirmeye kalkışı vardı ya! ‘başarıya giden her yol mübahtır’ sığlığıyla. Henüz Avrupa serüveninin başındaki Fenerbahçe karşısında, onun gibi bir sporcu bu aciz duruma düştü ya, Sarı-Beyazlılar’a helal olsun.
Bu sezon Avrupa’da kazandığı tüm puanlar için teşekkürler Fenerbahçe’ye. Seneye yine aynısını umut etmek sevenlerinin hakkı. Kimbilir, bekli daha fazlası olur, ne de olsa tecrübe farkı...

YORUM YAZ