MENÜ

Tebeddül!

Abone Ol Google News

Dersaadet’de, Osmanlı tahayyürü rahmetli Ali Sami Yen Beyefendi’nin adıyla yad edilen futbol mahallinde, Hakan Şükür efendi ve arzu-darlarının kutlu heftesinde, bu mevsimin en ehemmiyetli müsabakası vuku buldu, di şamgah.
FANATİK ceridesi olarak, evahire kadarki neşriyatımızda, bu mühim müsabakanın ehemmiyetini intikal ettirirken, “aceba” diyerek hakiki gayeden tebaüd edip, şu temaşa icraatının hedefinden inhiraf etmekten endişe duymuştuk hep.
Fazla şükür, istisnalar dışında bir mesel hasıl olmadı, endişelerimize dair.

Haberin Devamı

Hasıl-ı kelam; Aurelio, Mehmet Topal ve Ayhan Beyefendiler vusta sathın nafında, teskince ter ifrağ ettiler. Müdafaalarda ise, ecnebi Edu ve bizimkilerden Emre hayli gayret sarfettiler.
Müstakillen, müstaid Gökhan ve Arda efendiler müşahede altında olmalarına rağmen, fevclerine cidden püştiban hizmet ettiler.
Alelhusus, Arda Bey adeta raks eder gibi tahrif ediyordu, Gökhan Beye rağmen aleyhtekileri.
Fenerbahçe’nin alüfte olunan zaferyab neticeleri malum olduğundan, dün yatsı vaktinde ihraz ettikleri şikest, adi bir vaziyet olarak idrak edilmedi.
Sarı-Lacivert cameli tarafdaranlar, ilticagah ettikleri Mecidiyeköy’ü, ahirülemr ahzen terk ettiler.
Müsabakanın hakemi Fırat Bey de, ağlatlarına rağmen mühakematında umumen muvaffak oldu.
Anane tegayyür gösterdi, mutaassıplar sernigun olmadı bu sefer.
Sernüvişt, tecelli; malum muhassala vuku bulmadı yani...

Umarız bir şeyler anlamışsınızdır yukarıdakilerden. Anlamanız gerek artık, çok geç olmadan! Deveran dönmeden, tebaüd etmeden Cumhuriyet’ten! Tebeddüle uğruyoruz çünkü, ayaktopuyla bile alakadarken!

Haberin Devamı
YORUM YAZ