MENÜ

Taraftar olmak!

Abone Ol Google News

Kaç takımla temsil edilirse edilsin Süper Lig’de, Başkent’in asıl yüzü Ankaragücü’dür. Yokluğu bir başka hissedilir, futbol tutkunları tarafından...
“Bu yokluk da nereden çıktı şimdi!” demeyin. Gündeme getirmemizin nedeni, bizzat ‘Ankaragüçlüler’in kendileri. Dokuz haftadır kazanamayan takımlarının gidişinden endişe duymuş olacaklar ki; “Hükümet düşer, Ankara düşmez” diye tempo tuttular bu hafta. Umarız dedikleri gibi olur! Ancak, böyle hızlı düşüşlerin ardından toparlanmak oldukça zordur!
Konu taraftardan açılmışken, bir soruyla devam edelim; seyircisiz gösteri, taraftarsız futbol mu olur?
Aslında her ikisinin yanıtı da “hayır” gibi dursa da ilk bakışta, bazı durumlarda ikincisi için verilecek yanıt “evet” de olur!
Kazanırken sağlam eğlenen, dalgasını tsunami kıvamında geçenlerin, zor durumda ve kötü zamanda takındıkları tavırlar, sözlükte nasıl karşılık bulur!
Mesela; zaman zaman İnönü’dekiler. Mesela; çoğu zaman Rize’dekiler...
“İyi günde, kötü günde..” diye aşkla anılan, “yağmurlarda, çamurlarda..” devam ettiği savunulan, birkaç dakika önce geleceğe dair “güneşli günler..”den dem vurup, bir kaç dakika sonra futbolcusunun geçmişini sorgulayanlardan taraftar mı olur!
Taraftar olmak zor zanaat. Taraftarı çok olan takım ya da taklavat olmak da öyle. Taraftarsızlık ise apayrı bir dert. İki ucu farklı değnek!..
Son nokta: Hem başkan, hem taraftar, hem gözyaşı, hem küfür; trajikomik bir örnek!

Haberin Devamı

Maçın adamını
siz seçin!

Gazetenizin internet sitesi www.fanatik.com.tr’de yenilikler bitmiyor. Şimdi de maç merkezi kurduk. Burada hem bütün Süper Lig maçlarını canlı takip edecek, hem de ‘maçın adamı’ oylamasına katılıp mücadelelere damgasını vuran isimleri seçebileceksiniz.
www.fanatik.com.tr’ye girin, maç merkezini tıklayın ve karşılaşmanın başlamasından, her pazartesi saat 12.00’ye kadar oyunuzu verin. Oylamada ilk sırada yer alan, sizin seçtiğiniz futbolcuları her hafta bu sayfada bulacaksınız.

Haberin Devamı
YORUM YAZ