MENÜ

Herkesin tuttuğu!

Abone Ol Google News

Sevdiğiniz, sevilmeye en layık olan değil mi? Toz konduramadığınız; en iyisi değil mi, kimi karşı görüşlere rağmen!
Beğendiğiniz, dünyanın en güzeli ya da yakışıklısı değil mi? Bilmez misiniz; güzellik göreceli...
Varsa, çocuğunuzu koyun kefeye. Onu tartacak ağırlık bulunabilir mi? Dünyanın en güzel şeyi değil mi bebekler; masum, saf, tertemiz.. Ve sadece bu nedenle bir başkasınınkini ne kadar da sevseniz; size ait olan, sizden gelenle o sevgi kıyaslanabilir mi?
Görece, ‘Bir şeye göre olan, kesin olmayıp kişiden kişiye, zamandan zamana, yerden yere değişebilen, bağıl’ ise, tercihinizin en doğrusu olduğu ya da tek doğru olduğu iddia edilebilir mi!

Haberin Devamı

Futbol; çok basit oyun. Kimbilir, kaçıncı kez yazıyoruz? Kimbilir, kaçıncı kez bu oyundan kâr edenler kızacaklar yine bize, “basit” dedik diye! Dört taş, yuvarlak ve biraz da zıplama özelliği olan bir cisimle, birkaç kişiyle ve hatta tek başına bile oynanabilir. Şimdilerde ‘endüstri’ olarak kabul görse de; çayırda, çimende, kumda ve hatta asfaltta, gayet keyifli ve içten ve son damlasına kadar terin, o yuvarlak cismin peşinden koşulabilir...
En mahallisi, mahallelisi bile bir futbol oyununun, yoruma ve eleştiriye açık, tartışmaya ve hatta kavgaya meyilli, bir gün sonrasına dahi taşacak önemdedir. “Sen savunmada kalsaydın”, “biraz paslı oynasaydın” veya “o pozisyon penaltıydı” gibi cümlelerle bir futbol davası günlerce devam edebilir...

Haberin Devamı

“Herkesin tuttuğu kendine” ne kadar poşetlik bir cümle gibi görünse de, herkesin tuttuğu kendinedir gerçekte! Herkesin tuttuğunun en büyük olması ise, bir başka gerçekliktir futbol ve ‘erkek egemen toplum’ literatüründe!
Söz konusu taraftarlıksa; bu, şampiyonluk ya da kupa büyüklüğüyle ölçülemeyecek bir şeydir, bazı anlayışlara göre.. Ya da parayla sahip olunamayacak, ancak desibelle veya sonuçla ölçülebilecek bir kavramdır, birileri için!

Herkes kendi yolundan yürür. Adımın büyüklüğü kadar, hızın, eğimin, nefesin veya doğru yolun da oldukça önemi vardır, yürüyüşlerde.
Evet! Herkesin tuttuğu kendinedir. Güzellik görecelidir. Renkler, zevkler ve yollar farklıdır yani, doğal olarak. İş bu nedenle kimilerinin büyüklüğü şu veya bu kıstaslarla ölçülemeyebilir.
Vay ruhuna! Demek ki, İslam Çupi haklıymış...

YORUM YAZ