MENÜ

Futbol oyunu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zico’nun ardından, teknik adamlığından önce, sadece ‘adam’lığı konu ediliyorsa, bir sorun var demektir memlekette. Sonuçta arz-talep, her anlamdaki gelir-gider ve bunların muhasebesi ile ilgili profesyonel bir endüstri değil mi futbol? Üstelik, transfer değil mi, şu sıralar en çok isteneni, merak edileni profesyonel futbol oyununun. Ve ayrıca, kimler gelip, kimler geçmedi mi, yani!
Emre Belözoğlu’nun futbolculuğundan önce, ‘ışık’ı tartışılıyorsa eğer, bir sorun var demektir memlekette. Sonuçta, iyi ve her takıma lazım bir futbolcu değil mi Emre? Transfer değil mi, şu sıralar en çok merak edileni, isteneni futbol oyununun. Yoksa artık, öncelik futbolcunun iyisini almak değil mi! Başka kıstaslar mı geçerli! Kimler geçip, kimler gelmedi mi, yani!
Tıpkı Zico gibi, Fatih Terim’in de teknik adamlığından önce, ‘adam’lığı geliyorsa sohbetlerde gündeme, kesin bir sorun var demektir memlekette. Sonuçta, son dönemin, istatistiklere dayalı en iyi hocası değil mi Terim? Sadece tuttuğu veya özleştirildiği takım veya başka bir şey mi asıl mesele? Şu an için hocasız bir takımda ve en çok transferlerin merak edildiği futbol oyununun bu döneminde!
‘Futbol, sadece futboldur’ ya da ‘futbol sadece bir oyundur’ tezini savunurken, içinde bulunduğumuz olayın, ne menem bir şey olduğunu daha iyi kavramamızı sağlayabilecek meseleler bunlar. Her ne kadar bir oyunsa da, oynayan ve oynatanlar önemli tabii. ‘Işık’ meselesi ise, çok çok önemli, özellikle Fener için. Hani, ‘bahçedeki Fener’ için, Fenerli bahçe için, Fenerbahçe için!
Adamlık önemli, sporculuk önemli, millet önemli, memleket önemli. Futbol, zaten fazlasıyla önemli. Hele, bu oyunun eğlencelik olduğunun farkına varılmamışsa! Ancak Cumhuriyet, bu topraklarda yaşayan her kişi için hepsinden önemli. Tabii ki önce sağlık, özgürlükler, iş, daha doğrusu aş ve ille de Cumhuriyet. Uğruna yüz binlerin şehit olduğu, alnımızın akı, faziletimiz.
Bilirsiniz, her ışık her zaman aydınlatmaz. Yeterince aydınlatmaz en azından, güneş kadar yani! Fenerbahçe’ye ‘Fener’ denmesi de hiç hoş değil. Ne var ki, artık o da ‘ışık’ ile anılmaya başlayacaksa, fenerdir. Büyütmeye gerek yok, ilk harfi bile küçük yazılabilir!

YORUM YAZ