MENÜ

Doğru söze ne denir?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray teknik heyetinin Nonda’yı kenara alması ne kadar saçma ise, Maldonado’nun sahada kalması da, bir karşı misilleme olarak en az o kadar ahmakçaydı. “Fenerbahçe neredeyse pozisyona giremeden bir şampiyonluk maçı oynayacak” deselerdi, inanmazdık. Ama oldu işte. Bu klas, gücü yüksek, hedefleri yükselmiş takım, dut yemiş bülbülü oynadı. Bu şartlarda da Galatasaray’ın amatör mücadelesi maçı almaya yetti.
(Basri Baykoç)

Oyun uzatma dakikalarına kadar Galatasaray’ın inisiyatifinde geçti. Daha dikkatli olan, daha çok isteyen, daha çok mücadele eden, daha çok farkında olan Sarı-Kırmızılılar’dı. Ve canlarını dişine taktıkları karşılaşmada hak ettiklerini de aldılar.
(Hasan Ali Atasoy)

Galatasaray, Fenerbahçe’nin hiç sevmediği ama, futbol gerçeğinin sevdiği gibi oynadı. Savunmanın temel ilkelerinden taviz vermedi.. Böylesi bir mücadele örneği sonrası Cevat Güler’e, ekibine, futbolcularına ‘HELAL OLSUN’ demek yakışır.. Dün gecenin en belirgin sonucu; Galatasaray’ın taktik düşünce ve motivasyon anlamında, rakibinden kat kat iyi hazırlandığı gerçeğidir.
(Oğuz Dizer)

Ligin şampiyonunu belirleyebilecek önemde bir maçı Galatasaray kazandı. Futbol yönetimine dahil bütün inanışları salladı. Katkı yapmak için alınan yabancıların sadece biri sahada olacak, teknik direktörünüz olmayacak, takımı, “Abiler” yapacak, yönetiminde istikrar ve sahada ideal onbirin olmayacak, sen 32. haftaya iddialı girecek ve sende olmayan her şeye sahip kulübün temsilcilerini yerler bir edeceksin.
(Hakan Can)

Yukarıdaki satırlar; FANATİK yazarlarının derbi maçı yorumlarından alıntılar. Aşağıdakiler de, bizim haftalık panorama yazımızdan:
Yönetimsel her türlü hataya, karmaşaya rağmen, pazar akşamki derbiyi baştan sona alıp götüren, bir dakikasında bile rakibe rahat vermeyen ruh, sadece bilinen Galatasaray ruhunun değil, gerçek takım ruhunun, sporcu ruhunun dışa vurumudur. Bunu anlayabilmek, bununla bire bir mücadele edebilmek ve o seviyeye çıkabilmek için, gerçek sporculardan kurulu birliktelik gerekir. Futbol oyununun gözardı edilemeyecek en önemli özelliği; daha iyi, daha kaliteli ya da daha tecrübeli olmanın, kazanmak için asla yetmeyeceğidir...

YORUM YAZ