MENÜ

Başkent zemini!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yıllardan bu yana, Türkiye’nin başkenti ile futbol kelimeleri bir araya gelince, akla ilk gelen saha zeminidir! Her ikisinin de iyisi için, satıh çok önemlidir. Bir de, formda, azimli ve kendini oyuna verebilecek oyuncular gereklidir. İkisi de olmayınca, oynanandan keyif alınmaz, aksine eziyettir!
Sarı-Laciverliler’in gücü ve hedefi belli olduğuna göre, dünkü keyifsiz akşamdan dolayı öncelikle Sarı-Beyazlılar eleştirilmelidir. Yasin’den, Vederson’dan, Uğur’dan, Kemal’den, Alex’ten başlanabilir eleştiriye, isimler o kadar da önemli değil.
Ancak yine de birine ağırlık verilmelidir. Bu kişi tabii ki Alex’tir. Fenerbahçe’yi üç buçuk sezondur çok kritik maçlardan çıkaran, kendisine kurtarıcı ve lider gözüyle bakılan Brezilyalı, tıpkı president bush gibi “gir” deyince takımını pozisyona sokabilmeli, “çekil” deyince toplu halde çekilmelidir!
Kuralları ne olursa olsun, oynayanlar kim olursa olsun, budur yani oyun! Lidersiz, güçsüz, basiretsiz oynanmaz! Hedef ne olarak gösterilirse gösterilsin, aklı selimin gözü kolay kolay boyanmaz!
Bir de dış etkenleri vardır oyunun. Adaleti sağlamak, kuralları uygulamak adına, hakimleri vardır hüküm veren, ki bunlar futbol sahasında ‘hakem’ olarak adlandırılırlar. Bir taraf ne kadar basiretsiz olursa olsun, onlar adil davranmak, sadece kuralları uygulamak zorundadırlar. Penaltıysa bir hareket, 6. dakikada İlkem’in Önder’e yaptığı gibi, vermek durumundalar.
Ne var ki, bir taraf Sarı-Beyaz ise, artık ona penaltı vermemek değildir mesele, verilmeyen penaltıyı yazmaktır suç unsuru...

YORUM YAZ