MENÜ

Artist Alex!

Abone Ol Google News

116 lig karşılaşmasında 68 gol, 57 asisti bulunan bir oyuncunun yabancı maddelere karşı dayanıklılığı, bilimsel bir tartışma konusudur ülkemizde.

Haberin Devamı

Alex’in karnına doğru isabet eden şişenin, dolu mu, boş mu olduğunu tartışıyorsa çoğunluk; “boş şişenin etkisiyle nasıl yere düşer insan!” veya “boş şişe o kadar mesafeden, o hızla hedefe gider mi!” bilimselliğiyle, takdire değer bir durum bu, çok gelişmiş memleketimizin, çok gelişmiş insanları için...
Hatta sadece spor, geyik ya da kaos severler değil; futbol yorumcularının aynı zihniyetteki önemli bir kısmı da takdire değer bu alemin!
Alex’in kafasının bir tarafına gelen, muhtemelen madeni bir paranın etkisiyle yere yuvarlanıp, yuvarlanmayacağı da ayrı bir tartışma konusudur, aynı bilimsellik doğrultusunda.
Çok gelişmişlik, böyle bir şey olsa gerek, tepeden tırnağa! Yolumuz; Avrupa Birliği üyesi olmaya aday, her fikrin tartışılabildiği, çok demokrat, modern bir ülke olma yolu ya! Atana değil, attırana bakacaksın...
Beşiktaş’ın, tekniği ya da yaratıcılığı ile değil, emeği, mücadelesi ile ayakta kalmaya çalışan profesyonel futbolcusu Baki’nin protesto edilişi de aynı kefededir yabancı maddeyle; her şeye karşı olanlar için! Ha Alex’e şişe, ha Baki’ye ıslık. Mesele, görev bilincidir! Çıkış ya da kurtuluş noktasıdır, “Alex’i iki yabancı maddeyle saf dışı edemedik, ancak oyun kurma görevini yerine getiremeyen Baki’ye iyi kastık!” bakış açışı...
Evet, Beşiktaş’ın derbi yenilgisinin ve 5 puan geri düşüşünün tek sorumlusu Baki’dir! Tıpkı, Alex’in, dört sezondur hem Türkiye hem Avrupa maçlarında, rol yaparak attığı ve attırdığı goller gibi! Artistik bir sorundur bu ve artistik yorumlar gerektirir!
Brezilya liginde de böyleydi o, milli takımında da! Attığı pasların şiddeti, gerekli ikili mücadelelerdeki kıvamında sertliği, duran topları kullanma özelliği, son vuruşları ve uzun savunmaların arasından attığı kafa golleri, ancak başka ülkelerin futbol severleri ve yorumcularını veya bunları belgesel haline getiren futbol bilimcileri ilgilendirir!
Bizim dikkat etmemiz gereken nokta, bir madeni para veya yarısı su dolu şişe nedeniyle, paramızı yiyen bir yabancı oyuncunun yere düşüp düşmeyeceği gerçeğidir!

Haberin Devamı
YORUM YAZ