MENÜ

'Yüzde 100'le oynamalı'

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Heynckes’in gelmesiyle Bayern Münih, oyun anlamında fabrika ayarlarına geri döndü. Siyah-Beyazlılar’ın, Alman devine karşı yüzde 100’le oynaması gerekiyor. Lewandowski’ye karşı Pepe-Vida ikilisine her zamankinden fazla ihtiyaç var. Hele Pepe’nin Şampiyonlar Ligi tecrübesi sadece maçın değil, turun anahtarı olur.

Dünyanın en kurumsal kulübü olan Bayern Münih’in hoca konusunda son 5 yıldaki tercihleri şaşırtıcıydı doğrusu. Guardiola’nın Messi’si olmasa da pas odaklı dominant bir takımı vardı. Ancelotti ile kafalar karışsa da 3 kupalı efsane teknik adam Heynckes Bayern’i fabrika ayarlarına döndürmeyi başardı. Ne Ancelotti’nin takımı kadar dağınık ne pep’in takımı kadar düzenli, ama doğrudan kaleye gitmeyi hedefleyen aşırı yetenekli bir Bayern var karşımızda. Heynckes’in göreve geldiği Freiburg macından bu yana ligde sadece Mönchengladbach’a kaybettiler, Şampiyonlar Ligi’nde oynadıkları her maçı kazandılar.

Orta sahaya dikkat

Bayern sahanın her yerinde çok güçlü, zayıf bir halkasını bulmak zor. Son Wolfsburg maçına bakarak Bayern analizi yapmamız mümkün değil. Zira Heynckes, rotasyonla çıktığı maçı son dakikalarda Lewandowski’nin penaltısıyla kazandı. Defans hattının tamamını Beşiktaş maçına sakladı. Beşiktaş’ın sahada en zorlanacağı yer Vidal, Tolisso ve James rodriguez’in uyumları düşünüldüğünde orta saha. Güneş’in savunmada pepe- Vida’ya güvenmesi halinde merkezde Atiba-Medel tercihi direnci artırmak adına daha mantıklı bir seçenek gibi duruyor. Bu ikilinin top kazanma konusundaki iştah ve becerilerine her zamankinden daha çok ihtiyaç var.

Negredo başlar, Love bitirir

Beşiktaş ligde son zamanlarda uzun topları deneyerek oyun genetiğinin dışına çıkıyor. Bir bakıma Bayern maçının provasını yapıyor. Bu denemeler topla oynamak zorunda kaldığı Bursa ve Konya maçlarında işe yaramadı. Fakat Bayern’e karşı topu almak kolay olmadığından buna mecbur kalacaklar gibi görünüyor. Şenol hoca, pepe’den çıkacak uzun toplar için yüksek ihtimal Negredo’yla başlar ama kısa sürede Love’a döner. Bayern’in stoper tandemi Hummels ve Boateng’ten kurulu. Hummels’in topu oyuna sokuşu kusursuz. Boateng ise son derece güçlü. Maçın ikinci yarısında Talisca fizik olarak düşerse Negredo ile Love maçı birlikte bitirebilir.

Risk yüksek olacak

Beşiktaş genel anlamda topsuz oyunu kusursuz oynayan bir takım değil. Güneş’li Beşiktaş hep topa sahip olmak zorunda. Fakat Bayern’e karşı bu ihtimal düşecek. Yani Beşiktaş Münih’teki maçı savunarak oynamak zorunda kalabilir. Bu alışık olmadığı bir durum ve Aboubakar gibi bir forveti olmadığı için riski de hayli yüksek. Lewandowski’ye karşı Pepe-Vida ikilisine her zamankinden fazla ihtiyaç var. Pepe’nin tecrübesi sadece maçın değil turun anahtarı olur. Beşiktaş bir devle savaşacak ve Münih’te 2-1’lik mağlubiyet bile tur için umut verici olabilir. Zira İstanbul’un havası farklı, Beşiktaş Dolmabahçe’de demiri bükebilecek seviyeye ulaşabiliyor.

Bekler büyük dert...

Sol bek Alaba ile sağ bek Kimmich Bayern’in en güçlü noktası. Alaba esnek ve akıllı bir oyuncu. Avusturya Milli Takımı’nda 10 numara oynamasının ona kattığı harika bir görüş açısı var. Quaresma’nın Alaba’ya karşı çok ekstra oynaması gerekiyor. Şayet Lens istenen seviyeye gelebilseydi tam da onun tarzına uygun bir maç olacaktı. Kimmich ise bir orta saha olmasına rağmen sağ bekte uçuyor. Babel’in fizik gücüne ve sürpriz şutlarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç olacağı kesin.

YORUM YAZ