MENÜ

'Yüksek' gerilim

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, ikinci de olabilir, dördüncü de bitirebilir. Osmanlı için de kader maçı. Siyah-Beyazlılar, merkezden gittiğinde Oğuzhan ya da Tolgay’ın ekstra deliciliğine ihtiyaç duyuyor. O yüzden bugün Güneş’in orta saha tercihleri maçın senaryosunu belirler.

Beşiktaş 34. hafta sonunda ikinci de olabilir, dördüncü de bitirebilir. Osmanlıspor da küme düşme hattında alev alev yanıyor, ‘can havli’ vitesine takmış vaziyette. Elbette Beşiktaş’ın küçük çaplı bir mucizeye ihtiyacı var, ama Osmanlıspor’un ligde kalması kendi performansına bağlı. Beşiktaş’ın savunması önceki yıllara oranla gelişse de bu sezon santrforların performansı tam bir hayal kırıklığıydı. Negredo sezonu kapattı, Love büyük hayal kırıklığı yarattı, Pektemek yıllardır gelişemedi. Şenol Güneş, ya Cyle Larin ile başlayabilir ya da işi yine Babel ve Talisca’nın çözmesini bekleyebilir. Osmanlıspor sahasında direnç gösterebilen bir takım. Özellikle yüksek top oyununda Ceyhun ve Yalçın katıldıktan sonra seviye atladılar.

Pas oyunu

Larin oynamazsa Beşiktaş’ı kanat ortalarında savunabilecek güçleri var. Bu durumda Şenol Güneş’in topu yere indirip en iyi bildiği pas oyununu tercih etmesi gerekecek. Beşiktaş Quaresma’yı sık orta yapmamaya ikna edip merkezden gittiğinde Oğuzhan ya da Tolgay’ın ekstra deliciliğine ihtiyaç duyuyor. O yüzden bugün Güneş’in orta saha tercihleri maçın senaryosunu belirler.

YORUM YAZ