MENÜ

Yetiş Giuliano,oyna Soldado!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe için Göztepe beraberliğinin mesajı çok açık; Robin van Persie bitmiş, Dirar bir Lens değil, Valbuena’nın çabasına destek verecek bir santrfor ile oyunu kurgulayacak 10 numara şart. Yani yetiş Giuliano, oyna Soldado.

Valbuena nefes gibi

Valbuena, Fenerbahçe’ye nefes gibi geldi. Her şeyi yapmaya çalışıyor, aşırı konsantre ve yetenekli. Alper, Van Persie’nin ensesinde başladığı maçın ilk 15 dakikasında her şeyi doğru yapsa da ilerleyen süreçte partnerinin formsuzluğuyla vasatına döndüğünde Valbuena dümene geçti. Sol kenarda oynamasına rağmen çift ön liberoyla oynayan Fenerbahçe’nin sahadaki tek oyun kurucusuydu. Merkeze her gelişinde Fenerbahçe’yi kaleye götürdü. Valbuena’nın yaptığını Dirar da yapabilmeli. Dirar çizgide kaldığı sürece sıradan bir oyuncu. Bire birleri Lens kadar zorlaması ve başarması zor, paslagitmeyi seviyor. Arkasında İsla varken içeri katedip merkezin servisine girmesi Fenerbahçe’yi 3. bölgede daha etkili bir takım yapabilir.

Tek ön libero yeterli

Fenerbahçe ribauntları oyun hafızasına kaydetmeli. İsmail Kartal’dan bu yana yapamadığı şey başının belası olmaya devam ediyor. İsmail’e rağmen Jahoviç’in indirdiği topta ribaunta giren olmayınca Castro’ya estetik bir vuruş şansı doğmuş oldu. Volkan da hatayı abartınca topu ağlardan çıkardı.

Göztepe’nin hakkını verelim

Josef ve Topal ayrı ayrı çok kaliteli oyuncular. Topal’ın ilk golde İsmail’e attığı derin pası ders olarak göstermek gerek. Ama Souza ile Topal birlikte merkezde oynayınca Fenerbahçe için geçişler kabusa dönüyor. Scarione’nin attığı golü çağıran da bu. 3 kez denemesine rağmen sahasından top çıkaramadı Fenerbahçe. Göztepe’nin hakkını teslim edelim. Yeni ama omurgası sağlam bir takım. Yeni kurulan her takım gibi en önemli eksikleri oyun hafızaları. Zamanla, birlikte oynadıkça setler oturmaya başlayacak.

YORUM YAZ