MENÜ

Yenilenmek iyidir

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Konyaspor’un 6 as oyuncusunu kaybetmesine rağmen yeni hocası ve yenilenmiş kadrosuyla Beşiktaş’ın elinden kupayı alması göz kamaştırıcı. Bozuk zemin, yeni bir araya gelmiş oyunculara rağmen topun olmasa da oyunun hakimiydiler. Fofana ve Traore’nin önüne net bir santrfor oturturlarsa ideale çok daha yaklaşırlar. Merkezden geriye doğru 6’da 3 oyuncusunu değiştiren Konya’nın savunma planı taçtan gol yiyene kadar kusursuz işledi. Akçay hocanın, Babel’i çizgiye sürüp Quaresma’ya set çekmesi kadar orta saha baskısıyla Tolgay ve Oğuzhan’ın arasına mesafe sokması Beşiktaş’ın oyununu bozdu.

Pepe bunu yaparsa...

Beşiktaş hücum ederken Quaresma topu Konya ceza sahası içinde kaybettiğinde kronometre 32.13’ü gösteriyordu. Basit bir top kaybı gibi görünebilir, ki Babel ve Beck dönebilse, Tosiç ile Adriano doğru pozisyon alsa öyle olabilirdi. Konyaspor topu taşıyıp 16 saniye içinde Traore golü yaptığında arkasında ikinci Konyasporlu kadrajdayken Beck de Babel de henüz orta yaya ulaşamamıştı. Bu pozisyondan sonra sanırım Şenol Güneş, Marcelo’nun gidişine kahrolmuş, Lens’in geldiğine ise bir kez daha sevinmiştir. 61’de oyuna Negredo ve Caner’i alarak Adriano’yu sağ beke gönderip 4-4-2’ye dönen Şenol Güneş maçın ibresini Beşiktaş’a çevirse de Pepe yaptırdığı acemi penaltısıyla bir çuval inciri berbat etti.

Pankart yasak bıçak serbest!

Türkiye Kupası finali, Süper Lig’e yükselme maçı ve dün gece de Süper Kupa finali... Maçların ismi değişiyor ama sahne hiç değişmiyor. Maytap, meşale, çatapat eksik olmuyor. Asıl merak ettiğim konu şu; ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa’ yazılı pankart izin alınmadığı gerekçesiyle stada giremezken nasıl oluyor da küçük çaplı savaş sahnesi canlandırabileceğiniz kadar patlayıcı madde ve bıçak içeri sokulabiliyor? İlginç... Son yıllarda yeni statlar yapıldı, emeği geçenleri tebrik ederim. Lakin iş sadece inşaatta bitmiyor, bu oyun düzgün zeminlerde gelişir, daha izlenir hale gelir. İşte bunu bir anlasak.

YORUM YAZ