MENÜ

Wesley büyük Belhanda iyi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Wesley Sneijder ile Belhanda arasındaki en büyük fark; Wesley büyük, Belhanda iyi futbolcu. Dünya Kupası finali ve Şampiyonlar Ligi kupası onu büyüten faktörlerin başında geliyor. Ama bu büyüklüğü Galatasaray için ne kadar kullandı sorusunun yanıtı çok zengin değil. Juventus’a attığı gol, Hamzaoğlu ile gelen şampiyonlukta oynadığı rol... Daha fazlasını yapmalıydı. Yapmadığı için bugün gidiyor.

Belhanda ile yeni oyun

Belhanda, Montpeiller’de şampiyon olduktan sonra bir yıl daha kalıp Premier Lig’e gitmek yerine Dinamo Kiev’i tercih ederek kariyerinin en büyük hatalarından birine imza atmıştı. Çok yetenekli olduğu için doğru bir antrenörle toparlanması uzun sürmedi. Geçen sezon Lucien Favre ile Nice’te yeniden doğdu. Belhanda’yı Tudor için bu kadar cazip kılan özelliği ise her şablona uygun oyuncu olması.

Onun esnekliğini istiyor

Favre ile Nice’te 4-4-2 hariç tüm varyasyonlarda sahadaydı. 3-5-2’nin forveti, 4-3-3’ün kanadı, 4-2-3-1’in 10 numarası olmayı başarmış bir oyuncudan bahsediyoruz. Belhanda fizik olarak Sneijder’in önünde, daha kolay adam eksilten ve santrforu yöneten bir beyin. Tudor’un Belhanda’yı ısrarla istemesinin sebebi bu oyun esnekliği. Yoksa Belhanda’nın da yönetilebilir bir oyuncu olduğunu söylemek kolay değil.

YORUM YAZ