MENÜ

Vida ile taşlar oturur

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Vida sadece Beşiktaş için değil Türkiye’deki tüm büyük takımların ihtiyaç duyduğu bir stoper. Şayet Beşiktaş Vida’yı şimdi kadrosuna katarsa Şampiyonlar Ligi seviyesi için tüm eksik taşları tamamlamış olur. Ayrıca Vida gelirse, Gönül dönene kadar PSV’deki son sezonunda sağ bek olarak harikalar yaratan Atiba, Beck’le vasatlaşan koridoru işler hale getirir, Medel de orta sahayı iki kademe sertleştirir.

Gelene kadar Medel...

Kötü senaryoyu düşünelim. Vida Ocak transfer dönemine kalırsa diye önceden yapılmış bir hamlesi var Şenol Güneş’in. Beşiktaş Medel’i alarak üç pozisyonunu birden kurtardı. Stoper oynarsa Medel’in boyu sorun olmaz, en azından önceki kulüplerinde ve Şili Milli Takımı’nda olmadı. Lyon Marcelo’yu aldıktan sonra Bruno Genesio, 1.72’lik sol bek Morel’i stopere çekti. İyi bir hücum takımı olan, topla oynayan Lyon açık alanda yakalanmasın diye yapılmış bu hamle karşılık buldu. İki haftada 6 gol atıp 1 gol yediler. Medel, Jeremy Morel ile kıyaslanmayacak kadar agresif ve hızlı. Vida gelene kadar Pepe’nin yanında standart üstü iş görür.

Pepe etkisi...

Gelelim diğer seçeneklere. Oyunu kaleden kuran bir takım Beşiktaş, dolayısıyla Pepe Antalya maçında takımın en çok topla buluşanı oldu. Tosiç varken Pepe’ye baskı geldiğinde pas çıkışı için ikinci bir seçenek kalmıyor, savunma uzun topa yöneliyor. Antalya maçındaki yüzde 50 topla oynamanın sebeplerinden biri de bu. O yüzden Pepe’nin yanında Medel ya da Mitroviç daha mantıklı duruyor.

YORUM YAZ