MENÜ

Veda zamanı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezon bitişleri okulun son gününe benzer. Tatilin sevinci ayrılıkların hüznüyle birleşip buruk bir tat bırakır ağızlarda. Çok eleştirdiğin hocaları özlersin, okulun haylaz çocuklarını ararsın. Kim bilir belki de son kez aynı sırada oturuyorsundur. Sonra yeni bir okul müdürü çıkar gelir elinde sopasıyla. Otoritesini sağlam temellere oturtmak için kadroları, duvarların rengini, düzeni değiştirir.

Atletizmden çaktılar

İsmail Kartal’ın Fenerbahçesi bu sezon okulun düzenli, olgun, çalışkan ama bir türlü popüler olamayan çocuğuydu. Birçok istatistik kaleminde en iyi notu aldı ama futbol okulunun en temel dersi olan ‘atletizmden’ çaktı.
Kartal’ın takımı bu sezon 4 derbinin 3’ünü kazandı, topa en çok sahip olan, en çok pas yapan ve şut çeken takımdı. Ama coşkusu az, temposu sıradandı.

Geçen sene sadece Beşiktaş’ı devirememişlerdi, bu sezon Akhisar, Trabzon ve Eskişehir’i yenemediler. Üstüne bir de Kadıköy’ün büyüsünü bozdular. Ersun Yanal’ın Fenerbahçesi, uzun at-baskı yap-dönen serseri topları al mottosuyla bir nevi kaos oyunu oynayarak şampiyon olmuştu. Üstelik Yanal, 4 derbide sadece Galatasaray’ı bir kez yenebilmişti.

Yeni müdür geldi

Fenerbahçe’nin okuluna yeni bir müdür geldi. Hem de bir İtalyan. Giuliano Terraneo. 90’ların sonunda Lazio’yu inşa etti, İnter’i değiştirdi. 80’lerin iyi kalecilerindendi. Yolunu sportif olarak çizdi, antrenörlük şehvetine kapılmadı. Aziz Yıldırım da okulu böyle bir müdüre teslim ederek, askerlik çağına gelmiş ama bir türlü gitmeyen talebelere kapıyı gösteriyor.

Fenerbahçe’de büyük bir revizyon şart. Bu takım Temmuz ayının sonunda Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayacak. Yaklaşık 40 gün sonra kamp için kontak açacak. Terraneo’yu da futbolcuları da zorlu bir süreç bekliyor. Vedalar hüzünlüdür. Son bir veda da şahsıma ait. 2.5 yıldır büyük bir keyifle yazdığım Fanatik’ten bugün itibariyle ayrılıyorum. Bana yol arkadaşlığı yapan başta Necil Ülgen ağabeyim olmak üzere tüm Fanatik ailesine teşekkür ederim.

YORUM YAZ