MENÜ

Van Persie bu yüzden ıslıklandı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Robin Van Persie için Fenerbahçe yeni bir hikayenin başlangıç noktası. Nani için de öyle. Kariyerlerinde zirveyi görmüş adamlar için 30 yaş ve sonrasında yepyeni bir hayat var aslında. Arsenal ve Manchester United’da yaptıkları Fenerbahçe taraftarını yeniden yapabileceği beklentisine soktuğu için RVP’den hep daha fazlası istendi. Bu yüzdendi Mersin maçındaki ıslıklar. Van Persie’nin dün gece Kjaer’e yaptığı asist muhteşemdi. Bir sanatçı inceliği vardı o asistin içinde. Tıpkı attığı golde olduğu gibi.

Nani’yle dönüşen takım

Pereira, Galatasaray derbisinden bu yana Nani’yle başka bir oyun icra ediyor. Fenerbahçe’nin santrforu ile Mehmet Topal arasındaki mesafeyi daraltan bir oyuncusu var artık. Nani; dün gece de Volkan Şen’e Alper’e servise gitti, Van Persie’yi yalnızlıktan kurtardı. Arkada zaten iyi duran Fenerbahçe’yi hücumda rahat çoğalttı. Fenerbahçe, Galatasaray derbisine kadar oynadığı 27 lig maçında 44 gol atıp, 21 yemişken son 4 resmi maçta (1’i kupa) 14 atıp sadece 1 yedi. Savunmada yine doğru duruyor, az pozisyon veriyor hatta vermiyor. Aklın yolu bir. Sanırım Pereira da iyi bir hücum oyununun savunma zaafı doğurmadığına ikna olmuştur. Tabii bir de değişen sistemle Nani’nin Persie’nin artan performanslarını gördükten sonra Pereira, Fernandao ve Diego’yla kaybettiği zamana üzülüyor mudur?

Kjaer hakkını veriyor

Simon Kjaer Türk futbol tarihinin en pahalı defans oyuncusu. Forvetlere milyon euro’luk bonservisler verildiğinde göze batmaz ama defans oyuncularının maliyetleri her daim masaya konur. Fenerbahçe şampiyon olamasa bile, Souza dururken Kjaer’in maliyetinin konuşulacağı kanaatinde değilim. Kjaer, açısından Fenerbahçe önemli bir kariyer basamağı. Palermo sonrası Wolfsburg’ta Barzagli ile geçirdiği 6 ay gelişimini hızlandırsa da sonrasında gittiği Luiz Enrique’nin Roma’sında Heinze ve Burdisso ile rolleri paylaşmak onu çok mutlu etmemişti. Galatasaray’ın Chedjou’yu alması Wolfsburg’lu Kjaer’e Lille kapısını açtı. Marko Basa ile Fransa’da geçen iki sezonun ardından Fenerbahçe, Danimarkalı stoperin kariyer zirvesi bence. İlk kez bu kadar büyük hedefli bir takımda oynuyor. Hakkını da veriyor. Dün gece van Persie’nin ortasına vurduğu kafa belki sıradan gelebilir çoğu insana. Fakat Nani’den başlayan atakta Kjaer’in pozisyonun içine girişi çok üst düzey bir stoper sezgisi.

YORUM YAZ