MENÜ

Umutlandırmadı bile...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avrupa Ligi’nde finale kadar gitmek için dünya devi olmaya gerek yok ama Şampiyonlar Ligi’nde önümüzdeki 5 yılda herhangi bir Türk takımının final oynama şansı yok denecek kadar az. Çünkü Devler Ligi için bütçeler, planlar ve kadro mühendisliği gibi her parametrenin kusursuza yakın olması gerekiyor. Beşiktaş’ın gruptan lider çıkması harika bir deneyimdi. Fakat Bayern Münih, Barcelona, Real gibi dünya devlerine kafa tutmak için çok daha fazlası gerekiyor. Güneş’in kafasında Başakşehir maçının olduğu, kadrolar açıklandığında net ortaya çıktı. Beşiktaş stoper tandeminde Necip ve Medel ile başladı. Fakat lastiği, stoperlerden değil beklemediği yerden sağ bekten patladı. Gökhan Gönül gecenin en şanssızıydı şüphesiz. İlk goldeki pozisyon hatası, ikinci golü kendi kalesine atışı, 3. golde önde kalışı ve daha sayılacak onca hatası. Neticede Bayern, Beşiktaş’a karşı güçlü bir oyun oynadı ve Müller’in deyimiyle hiç umutlandırmadı bile.

Gecenin sorusu

Brezilya Milli Takımı’na çağrıldıktan sonra boyut değiştiren Talisca’nın iştahından daha uzun süre faydalanmak işe yaramaz mıydı?

Maçın starı

Maçın yıldızını Beşiktaş’tan seçmek çok mantıklı gelmeyebilir. Fakat Medel için rakip Bayern olmuş ya da Manisa olmuş çok farketmiyor. Her rakibe karşı oyun standardını koruyor. Beşiktaş adına sahanın en iyisiydi.

Maçın olayı

Beşiktaş, Dolmabahçe’de yeni stadını açtığı günden beri sadece hiç Avrupa Kupası maçı kaybetmemişti. Bayern mağlubiyeti bu anlamda bir ilk oldu.

Kısa mesaj

Şampiyonlar Ligi’nde kura şansı bence sadece 2. tur için geçerlidir. Beşiktaş turu zaten kura çekiminde kaybetmişti. Bayern seviye olarak her hangi bir Türk ekibinin bu sezon eleyebileceği bir takım değil.

YORUM YAZ