MENÜ

Uçmuyor, akıllı oynuyor

Abone Ol Google News

Galatasaray Avrupa Ligi’nde hayli zor bir grupta 3. maçlar sonunda 7 puana ulaştı. Muhtemelen son Lokomotiv galibiyeti Terim ve öğrencilerini gruptan lider çıkarmaya yardımcı olabilir. Bunun için evdeki Moskova maçının kazanılması işleri kolaylaştıracak. Gelelim Beşiktaş derbisi öncesi futbol kalitesi ve Terim’in kadroyu kullanma şekline. Galatasaray sezon öncesi yeni başkanıyla transfer politikası ve kadro yapılanmasında ‘ray’ değiştirdi. Görüyoruz ki, Muslera’nın önünde oynayan 10 futbolcunun yaş ortalaması 24’lere kadar indi. Galatasaray sahada dinamizm ile fark yaratmaya çalışıyor. Devre arasında güçlü bir 6 numara ve kazanılmış oyun pratiğiyle her şey çok daha iyi hale gelebilir.

Haberin Devamı

Toparlanma süreci

Galatasaray’ın Kasımpaşa beraberliğiyle başlayıp içeride kazanılan Göztepe maçına kadar süren 4 maçlık bir tıkanma süreci oldu. Avrupa Ligi’nde maç kaybetmeyen ve ligde 3 haftadır kazanan Terim’in, futbol olarak takımı şahlandırdığı söylenemese de doğru oyun Galatasaray’a maç kazandırıyor. Futbolda her zaman estetik kazanmaz, bazen tabelaya oynamak hayat kurtarır. Terim de bunu uyguluyor ve takımını girdiği 4 maçlık girdaptan çıkarmayı başardı. Avrupa Ligi’nde Marcao ile oynamanın getirileri oyun kurulumunda kendini gösteriyor. Beşiktaş derbisinden itibaren Brezilyalı stoperin oynayabilecek oluşu Galatasaray’ın savunma kusurlarının önemli bir bölümünü düzeltebilir.

Haberin Devamı

Sporting taktiği!

Galatasaray’ın son Konya ve Moskova maçlarında topun hakimiyetini yitirmiş olması kalesine baskı olarak dönmüş olsa da Muslera ve arkadaşları gol yemeden sahadan ayrılmayı başardı. Ama bu durum Galatasaray’ın kusursuz savunma performansıyla değil rakibin son vuruş kabiliyetiyle açıklanırsa daha doğru olur. Beşiktaş, Konyaspor ve Moskova’dan çok daha yetenekli, topa yatkın bir takım. Maçın Dolmabahçe’de oynanacağı da düşünüldüğünde Beşiktaş’ın topa sahip olduğu Galatasaray’ın, Lokomotiv Moskova maçının son 20 dakikasında olduğu gibi geçiş oyunu üzerine plan yapacağı bir derbi beklentisi oluşuyor. Sanırım Terim, Beşiktaş-Sporting maçını daha dikkatli gözlerle analiz etmeli ve önde oynayan stoperlerin geri koşulardaki zaaflarını çalışmalı.

YORUM YAZ