MENÜ

Türkiye'nin derbilerle imtihanı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, 4 gün sonra bambaşka bir kimlikle oynadı. Korkmadan, baskıyı doğru yapıp, toptan kaçmayarak Dolmabahçe’de ayakta kaldı. Alper’in kendini attırdığı 44. dakikaya kadar Fenerbahçe oyunun ibresini lehine çevirmeyi başardı. Ekici solda, Alper merkezdeydi ve sahada bir tane ekstra yetenek olunca Fenerbahçe’nin oyun standardı yükseldi. Mehmet Ekici’nin Şener’e attığı o harika pas gecenin en klas hareketlerinden biriydi. Takımını 10 kişi kalmışken 2-1 öne geçirmeyi başardı. Lens sahanın en kötüsüydü, Beşiktaş o oyundayken sağdan gidemedi. Solda da Tosic-Caner olunca kanatlar kilitlendi. Oğuzhan’ın çilingirliğine ihtiyaç duydular. Talisca’yı topla buluşturamadılar. Gelelim Quaresma’ya... Bir maç için sezonu yakmak ne kadar mantıklı? Quaresma, Lens’in yerine oyuna girdikten birkaç dakika sonra Souza’ya vurduğu için atıldı, yatışmadı Ekici’ye de vurdu. Hem kendini hem takımını yaktı. Ya Alper ve Volkan’a ne demeli. Kendilerini attırmak için herşeyi yaptılar. Derbiden anladığımız bu mudur? Olaylar, kartlar, kavgalar... İşte Türk futbolunun gerçeği. Ve elbette derbilerle bitmeyen imtihanımız.

Gecenin sorusu:

Pazar gecesi 11’e 11 biten, sadece futbolun konuşulduğu randevu mu, yoksa artık klaşikleşen kavgalı, bol kartlı maç mı? Hangisi gerçek derbi?

Maçın starı

Josef de Souza; Volkan ve Alper’in atıldığı bir gecede takımını ayakta tutan ilk oyuncuydu. Kimsenin eksikliğini hissettirmedi, iki hatta üç kişilik oynadı, harika iş çıkardı.

Maçın olayı

Alper maça çok agresif başladı. Oyunun ibresi Fenerbahçe’yi gösterirken 44’te Hasan Ali’yle tartışan Tolgay’ı iterek düşürdü ve ikinci sarıdan atıldı. Peşinden Quaresma ve Volkan da kırmızı görerek derbiyi çığırından çıkardı.

Kısa mesaj

İki takım arasında oynanan son lig derbisi hariç hemen her randevuda olayların futbolun önüne geçmesi kural haline mi geldi?

YORUM YAZ