MENÜ

Transferler tam isabet

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin Altay transferiyle kalede alternatifi çoğalmış olsa da o pozisyon için herhangi bir kalecinin dominasyonundan bahsetmek henüz mümkün değil. Volkan’ın teknik ekibe katılarak dönüşü mental açıdan bir itici güç olacak fakat Fenerbahçe’nin ihtiyacı olan şey Altay ya da Harun’dan birinin baskın performansa ulaşması.

Haberin Devamı

Zanka desteklenmeli

Zanka sert bir stoper, yanında hızlı, hamleli bir partner olmadığında arkaya atılan toplar büyük tehlike kaynağı. Jailson iyi bir orta saha ama vasat bir stoper olmasına rağmen hızıyla Trabzon maçında Zanka’nın zaaflarını örtmeyi başardı. Adil Rami büyük bir CV ile geldi fakat ağır bir stoperdir. Rami-Zanka ile oynuyorsan topa nitelikli sahip olmak zorundasın. Ekstra top kayıpları beraberinde geri koşuları getirir ve bu da Rami ile Zanka’nın tüm zaaflarını ortaya çıkarır. Fenerbahçe’nin sağlıklı oldukları sürece sağ beki Isla, sol beki ise Hasan Ali olur.

Gustavo seviye atlatır

Luiz Gustavo, Fenerbahçe’nin yaptığı en önemli transferlerden biri. Tolga, Jailson, Ozan gibi alternatifleri bulunsa da Gustavo’nun çok anormal seviyede bir orta saha olduğunu hatırlatmakta fayda var. Emre’nin artık 39 yaşına bastığı düşünüldüğünde ise Gustavo’nun Belözoğlu’nun sahada kalacağı dakikaları artırması beklenebilir. Gustavo için bir de stoper seçeneği var elbette. 2017-18 sezonunda Rudi Garcia, Rami’nin yanında Gustavo’nun oynatmış, Avrupa Ligi’nde finale kadar bu tandemle devam etmişti.

Haberin Devamı

İyi bir forvet takımı

Kruse, Rodrigues, Deniz Türüç, Vedat gibi nokta transferleri Fenerbahçe’yi harika bir forvet takımına dönüştürdü. Dirar, Moses ve Zajc gibi hücumcular da düşünüldüğünde önde çok hızlı bir takım olan Fenerbahçe’yi Gustavo’nun gelişiyle merkezde daha dengeli görebilirsek Ersun Yanal’dan son yılların en efektif futbolunu izleyebiliriz.

Transferler tam isabet

YORUM YAZ