MENÜ

Transfer yoksa roller değişir

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin tarihine bakıldığında transfer şampiyonluklarının sayısı, lig şampiyonluklarının üzerinde çıkabilir. Son transfer şampiyonluğunu 2015 yazında kazanmasına rağmen o kadronun kayda değer bir başarısının olduğunu söylemek imkansız. Ara transfer döneminde sadece Fenerbahçe değil birçok kulübün mali açıdan eli kolu bağlı olduğu için hamle yapmak zorlaşıyor. Aykut Kocaman’ın işe sol bek transferiyle başlayacağını biliyorduk ama durum değişebilir. Son 6 haftanın devamında ideal oyuna ulaşmanın yolu 4-2-3-1’in mükemmelleştirilmesi. Ama transfer yapılmaması durumunda Aykut hoca için sisteme dokunmak önemli bir çıkış kapısı olabilir.

Çözüm oyuncusu Isla

Aykut Kocaman için Fenerbahçe’yi ideal oyuna yaklaştıracak yegane unsur hücumu sağdan olduğu kadar soldan genişletebilmek. Fakat görünen o ki sol bek transferi yapmak o kadar da kolay değil. Zira Trabzonspor da Mas’ı gönderdikten sonra içeride aynı pozisyon için yarıştığı kulüp sayısı 3’e yükseldi. Ligimizde Aziz Behiç dışında büyük takımı domine edecek sol bek yok. Bursaspor da haziranda Avustralya Milli Takımı ile Dünya Kupası vitrinine çıkacak oyuncusunu ocakta 3-4’e satmaya yanaşmaz. Fenerbahçe’nin çözümü içeride üretme ihtimali yüksek. Bunun için iki alternatif var. İlki İsmail’i rehabilite etmek. -ki 2015/16 sezonu performansı şampiyonlukta Beşiktaş’ın yüzünü güldürmüştü-. İkincisi ise Isla anahtarı! Dirar veya Şener sağlıklı olduğunda Isla’yı sol bek olarak kullanmak.

Kadro dar fikstür zor

Fenerbahçe ilk 6 haftada Trabzon, Başakşehir ve Beşiktaş ile deplasmanda oynayacak. Kocaman’ın elinde Ozan’ın da dışarıda kalmasıyla iyice daralan bir kadro var. Aykut hoca için çok denemediği şablonu bir anda uygulama kararı almak kolay değil. Ama transfer yapılmazsa Kocaman sisteme dokunmak zorunda kalabilir. Arkada 3’lüye dönüp Dirar ve Isla’dan iki orta saha kenarı yaratmak Fenerbahçe için önemli bir karar olabilir. Böylelikle Valbuena’yı bir iç orta sahaya çevirmek ve Giuliano ile santrforu daha etkili hale getirmek mümkün. Bunun için de iki alternatif var. Topal’ı stopere çekip Souza’yı ön liberoya oturtmak. Ya da Topal’ı önde tutup Souza’yı pasör oynatmak. Burada farkı yaratacak oyuncu Souza. Ne kadar pasörlük yapabilirse Fenerbahçe o kadar yükselir. Ekici’nin durumu malum, o yüzden her şey Souza’nın formuna endeksli.

YORUM YAZ