MENÜ

Topsuz devrim

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fransızlar için bu turnuva, ‘Etkin futbol oynamadan kupa nasıl kazanılır?’ sorusunun cevabını vermekle geçti şüphesiz. Finalde Hırvatlar’a karşı aynı senaryoyu uygulayarak Dünya Kupası’nın şampiyonu oldular. Maçın başından itibaren Hırvatistan topun sahibi olsa da garip bir duran top golüyle Fransa öne geçti. Tıpkı Belçika karşısında olduğu gibi. Deschamps’ın 4 stoper, 3 defansif orta sahalı 11’i Modric ile Rakitic’in bağlantısını kesmeyi başardı. Lloris’i de sayarsak 8 savunmacı 3 forvetle Fransa’nın 4 gol birden atması şaşırtıcıydı doğrusu. Bu şaşkınlığın sebebi Modric ve arkadaşlarının performansı değil kaleci Subasic’in, Pogba ve Mbappe’nin gollerindeki yetersizliğiydi.

Gecenin sorusu

Fransızlar güçlü kadrolarına rağmen bu kadar edilgen futbol oynamayı nasıl başarıyor? Hırvatistan kalecisi 3. ve 4. gollerde o hataları yapmasa Peri Masalı sürmez miydi?

Maçın starı

Antonio Griezmann sadece final mücadelesinde değil bu turnuvada Fransa’nın nefesi oldu.

Maçın olayı

İlk iki gole kusur bulmak zor ama kurtardığı penaltılarla Hırvatistan’ın finale gelmesinde büyük bir pay sahibi olan Subasiç’in yediği 3 ve 4. goller tamiri mümkün olmayan kırılma noktasıydı.

Kısa mesaj

Deschamps'ın 7 savunmacı 3 forvetli kadrosu oynadığı futbolla yine göz doldurmamış olabilir ama kupa 2. kez Fransa’nın...

YORUM YAZ