MENÜ

Topal oyun!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe; Alanya deplasmanının tamamı ve Beşiktaş derbisinin ilk yarısında tatmin edici seviyelere çıkabilmişti. Akhisar’a karşı oyunun herhangi bir bölümünde Fenerbahçe’nin oyun inisiyatifini alabildiğini söylemek kolay değil. Peki neydi geçen hafta beyaz sayfa açan bu takımı standardının dışına çıkaran? Manisa 19 Mayıs Stadı açık ara Türkiye’nin en kötü zeminine sahip. Fakat Fenerbahçe’yi düzeninin dışına çıkaran zemin değil Souza’nın yokluğunda Mehmet Topal’ın ön libero performansına bağlı hücum yetmezliğiydi.

Tercihler faciaydı

İki takımın ilk yarı karnesi; 0 isabetli şut, 1 korner, 15 faul. Akhisar ceza sahasına sadece 2 kez giren Fenerbahçe, OPTA verilerine göre son bir yılda rakip ceza sahasında topla en az buluştuğu ilk yarıyı oynadı. Topal’ı devrede çıkarıp, Ozan’la merkezi tutmak mı bir riskti, yoksa Giuliano’yu sağa sıkıştırıp her şeyi Valbuena’ya endekslemek mi? Bence ikinci seçenek çok daha tehlikeli olanı. Fakat bu tehlikeden kurtulmanın rolü Valbuena’yı oyundan çıkarmak değil. Aykut hocanın oyuncu değişimlerinde giren isimler ne kadar doğruysa çıkanlar o kadar yanlıştı.

Hakem rol çaldı

Akhisar, Konyaspor’a kaybetmesine rağmen Okan Buruk skordan olmasa da oyundan memnun olduğunu aynı 11’le sahaya çıkarak gösterdi. 46. dakikaya Henrique-Onur değişimiyle başlayarak Fenerbahçe’yi daha geriye itmeyi başardı. O Onur, Topal’ın hatasında golünü de attı. Fenerbahçe kötü oynadığı, Aykut hocanın kötü yönettiği bir maçı kaybetti. Ama Bülent Yıldırım sahanın kötüsü olmak adına ondan rolü çalmak için son 10 dakikada çok uğraştı. Alper’in kırmızı kartı çok ağır karardı ama Fenerbahçe için hakem yüzünden kaybetti cümlesini kurmak daha ağır olur.

YORUM YAZ