MENÜ

Terim, Pereira'yı tekzip etti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fatih Terim, Milli Takım aday kadrosuna lig şampiyonu Beşiktaş’tan 4 oyuncu alırken dönem dönem Vitor Pereira’nın kadro darlığından dert yandığı Fenerbahçe’den tam 7 futbolcuyu Fransa 2016’ya davet etti. Bu, tabiri caizse bir tekziptir. Hem de bizzat Terim tarafından ülke futbol kamuoyunun gözleri önünde yapılan bir tekzip. Fenerbahçe kadrosunun Pereira’nın sezonun önemli bir bölümünde iddia ettiğinin aksine ne kadar esnek olduğunun göstergesidir aslında. İşte böyle bir kadroyu şampiyon yapamadı Vitor Pereira demenin Türkçesi’dir aynı zamanda.

Kazanan kaygılar kaybeden Fener

Başarılı takımların yazılımlarına baktığınızda hoca-kadro uyumu karşınıza çıkar. Sevilla’nın önceki gece Basel’de Liverpool’u 3-1 yenip üst üste 3. kez Avrupa Ligi şampiyonu olmasının altında Unai Emery’nin taktik dehası kadar insan yönetimindeki başarısı yatar. Bu sezon Beşiktaş ile Şenol Güneş ilişkisi de böyle özetlenebilir. Kısacası her takım, antrenörünün şeklini alır. Fenerbahçe’nin derdi de Pereira’nın şeklini almasıydı zaten. Hocanın sezon başından beri yenemediği egoları ve defansif kaygıları bu sezon Fenerbahçe’nin karşısındaki en büyük rakipti. Pereira’nın çift 8 numaralı oyun takıntısı bir sistem fetişizmine dönüşünce kazanan kaygılar, kaybeden Fenerbahçe oldu. Hatırlatmakta fayda var; başarıda ısrar istikrarı, yanlışta ısrar felaketi getirir.

Sivas dün düşmedi ki!

Ligin son maçında Sivas’a karşı motivasyon açısından geride başladı Fenerbahçe. Bu da gayet doğal bir durum. Zira ligde kalmak için can havliyle oynayan Sivas’a karşı Pereira’nın prestij arayışı yeterli olamazdı. Her şeye rağmen umudunu son maça kadar taşıyan Sivas için hüzünle biten bir sezon oldu. Cicinho çapraz bağlarını kopardığından beri Sivasspor ligde kalma umutlarını azaltmıştı zaten. Şimdi herkes Setkus’un Akhisar maçında ayağının altından kaçırdığı topu konuşacak ama bir takımı düşüren yanlışlar temmuz ayında başlar, mayıs ayında biter. Olayın özeti budur.

YORUM YAZ