MENÜ

Tercihlerin bedeli!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fikstürü zor ya da kolay yapan senin formundur. Fenerbahçe ilk 6 haftada zorlu bir fikstürü geride bırakıp rüzgarı yelkenlerine dolduracakken Akhisar’a sahasında yeniliyorsa dönüp kulübeye bakmak gerek. Aykut Kocaman’ın tabiriyle büküldü Fenerbahçe.

Bükülmesine yol açan en önemli faktör ise hocanın tercihleriydi. Sadece oyuncu değil oyun tercihi de belirleyici oldu. Fenerbahçe’nin orta sahası bu sezonun genelinde iyi iş çıkardı. Akhisar’ın merkez baskısı ve akabindeki geçiş oyunları Souza ile Topal’ın tüm handikaplarını ortaya çıkardı. Souza kötü günündeydi, Topal’ın uzun zamandır topla şiddetli geçimsizliği var. Dün gece bunun bedelini ödediler. Bu yüzden Fenerbahçe topa sahip olmadı, top Fenerbahçe’ye sahip oldu.

Asıl sorun ikinci yarıda daha net ortaya çıktı. Kocaman, Soldado ile çift santrfora döndükten sonra Valbuena’yı çıkardığı için top taşıyan oyuncusu kalmadı sahada. Topal rakip savunmaya gömüldü, Souza’dan anlamsız uzun toplar gidince oyun tam bir kaosa döndü. Oysa Ekici daha erken girse, Fenerbahçe topu indirip kısa pasla daha dengeli hücum edebilirdi.

Gecenin sorusu

Soldado, Valbuena’nın yerine girince topu 3. bölgeye getirmek için Topal’ı ileri çıkarıp Souza ile uzun top oynamak iyi fikir değildi. Neden Valbuena çıktı, Topal ya da Souza’dan biri çıkmadı? Ve Ekici neden 80’de girdi?

Maçın starı

Serginho, Kadıköy’de Akhisar’ın can damarı oldu. Merkezden top taşıdı, ikili mücadele kazandı, golünü attı, daha da önemlisi Souza ile Topal’a yaptığı baskılarla pas hatasına zorladı.

Maçın olayı

Fenerbahçe bu sezon Kadıköy’de 3. kez bir maçta 3 gol yiyor. İlk 4 içerisinde sahasında en az puan toplayan takım Fenerbahçe. Fikstür kolaya giderken şampiyonluğun yolu Kadıköy’den geçiyor.

Kısa mesaj

Fikstürün en zor kısmını atlatmış ve rampa aşağıya hızlanmak üzereyken Kadıköy’de maç kaybetmek Fenerbahçe adına büyük hayal kırıklığıydı.



YORUM YAZ