MENÜ

Tehlike kapıda

Abone Ol Google News

Galatasaray için daha üç hafta önce Trabzonspor’u yenip Şampiyonlar Ligi’ne katılır mı? hesapları yapılırken şimdi ligi ilk 5’te bitirebilecek mi? soruları soruluyorsa ortada büyük bir sorun var demektir. Fatih Terimve öğrencileri için sezon, Onyekuru’nun Trabzon maçı öncesi Monaco’ya zorla çağrılmasıyla bitmişti zaten. Şimdi asıl soru şu; son 3 yıldır Şampiyonlar Ligi gelirleriyle pahalı kadrolar kuran Galatasaray ligi ilk 5’te bitiremezse ya da bitirse bile Türkiye Kupası’nı Alanya kazanırsa Avrupa’ya çıkamayacak. Bu hem büyük bir gelir kaybı hem de yeni transferler için masada ellerin zayıflaması anlamına geliyor. Yani kötü senaryo gerçekleşirse Galatasaray beklenenden çok daha vasat bir kadro ile yoluna devametmek zorunda kalabilir.

Haberin Devamı

Mariano niye gitti?

Mariano, Tudor’la başlayıp Terim’le biten ilk şampiyonluk sezonunda ve peşi sıra gelen iki sezonda da iyi bir performansa imza atmıştı. Fakat nedense her yaz Mariano gidecekler listesinin başında yer aldı. 3 sezonda etkili bir sağ bek performansı verdi, saha duruşu da gayet iyiydi. Oyuncu kendi gitmek istediyse birşey diyemem. Ama teknik heyet istemediyse, ya daha iyisini getirmeliler ya da bu durumu doğru bir dille açıklamalılar.

Haberin Devamı

Fatih Terim kalırsa

Galatasaray’da şu an ciddi bir yönetimboşluğu olduğu görülüyor. Futbolcu da taraftar da Fatih Terim’i ‘kulübün her şeyi’ olarak görüyor. Fakat bu durum Terimiçin beklenenden çok daha yorucu olmuşa benziyor. Eğer yönetimbu tavrını değiştirmez ve Fatih hocanın arkasına saklanmaktan vazgeçmezse yaz dönemini büyük krizlerle boğuşarak geçirebilirler. Eminimki, bu durumdan en çok sıkılan Fatih Terim. Çünkü hoca kadro yapmak isteyecek, hedef koyacak. Ama yönetimden destek almadan bunu yapacak enerjisinin kalmadığı çok belli oluyor. Yönetimin Fatih hocaya bütçe, futbolculara da para kaynağı sağlaması kaçınılmaz. Aksi halde Terimsiz bir dönem yaşayabilirler -ki bu yönetimin sonu olur.

YORUM YAZ