MENÜ

Tecrübeye yenilmek!

Abone Ol Google News

Başakşehir için Roma maçının senaryosu ilk 90 dakikayla aynı ilerledi. Fena başlamayan bir 90 dakikanın çok basit hatalarla çöpe atılması. Hem de bu hataları yapan oyuncuların tecrübe abideleri olmaları. Başakşehir yaş ortalamasının gözle görülür şekilde indirmeye çalışan bir takım. Fakat Roma karşısındaki savunma tercihleri Roma gibi dinamik bir takıma karşı ‘yavaşlığı’ beraberinde getirince ortaya ilk yarıda 3-0’lık skoru çıkardı. Savunmanın arkasına gelen her uzun top Başakşehir sisteminin virüsü. Epureanu’nun oyun aklı, Skrtel’in sertliği çoğunlukla işe yarar ama arkalarındaki mesafeler virüsü ölümcül bir hastalığa çevirebiliyor. Penaltıda Mehmet Topal’ın yaptırdığı penaltı akıl alır gibi değildi. Epureanu’nun ikinci goldeki yavaşlığı genetikle izah edilebilir ama üçüncü goldeki hatasını anlamak kolay değil. ‘Stoperin ayakta kalanı makbuldür’ mottosunu bilmiyor olamaz ama yaşadığı ağır sakatlıklar mücadeleyi değil faul istemeyi öncelemesine yol açıyor.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Maçın 52. dakikasında bir futbol teröristinin korneri kullanan Pellegrini’nin kafasını yarmasının ülke futboluna vereceği zararın hesabı sorulacak mı?

Haberin Devamı

Maçın starı

Lorenzo Pellegrini kafası yarılıp, 71’de yerini Cengiz’e bıraksa da iki golün asistini yaptı, müthiş bir performans gösterdi

Maçın olayı

Sakinliği ve oyun aklıyla Başakşehir’i bugüne kadar sayısız maç kazandıran Epureanu’nun yaptığı basit hatalarla Roma’nın ilk yarı bitmeden 3-0’ı yakalaması.

Kısa mesaj

Ülke futbolunun ana sorunu yaş ortalamasının yüksekliği. Başakşehir’in temel problemi ise ön liberodan geriye doğru 5 oyuncunun 4’ünün 33 yaş ve üzeri olması.

YORUM YAZ