MENÜ

Taraftar görüyor iki hoca da görmüyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Emenike’yi 11’e alan İsmail Kartal değil, Brugge karşısında skandal bir performans gösteren Beşiktaş defansıydı aslında. Nijeryalı’nın sezon başından beri pek kimselere göstermediği ama var olduğunu hissettirdiği hızı ve gücü, Beşiktaş’ın ağır stoper tandemine karşı ekstra bir baskı unsuruydu. Necip, maçın 19. dakikasında Brugge maçında yaptığı hatanın kopyasını yaptığında Emenike topla çoktan Beşiktaş kalesine inmişti. Emenike, top, kale ve Tolga ile başbaşaydı. Ama o sezon boyunca yaptığını tekrarladı ve Tolga’ya karşı hızını kullanmak yerine topu auta attı. İşte bu pozisyon iki takımın arıza noktalarını özetlemek için yeterliydi. Fenerbahçe bu forvet formsuzluğu yüzünden yarışı hep geriden takip etti, Beşiktaş ise defansından çok çekti.

Neredeyse 25 dakika vardı

Brugge maçından sonra 11/4 değişikliğe giden Bilic’in Olcay’ı dışarıda bırakarak bir fazla orta saha karakterli kadro tercihi, Gökhan Gönül’ün son saniye sakatlığıyla daha da anlam kazanabilirdi. Oyunun senaryosu hep Bilic’in istediği gibi gitti aslında. Fenerbahçe 3 değişikliğini tamamladığında dakikalar 48’i gösteriyordu. Böylesine yaşlı bir takımın son 42 dakikayı değişiklik yapmadan tamamlayacak olması Beşiktaş gibi bir tempo takımına maçı getirirdi. Fenerbahçe taraftarı ‘Fener gol gol gol, şampiyonluk gidiyor’ tezahüratını yapmaya başladığında bitime neredeyse 25 dakika vardı ve bu takım üzerinde büyük bir baskı oluşturdu. Panikle yüklendikçe arkada açık verdiler.

Maçı Bilic verdi

Bilic’in yapacağı Sosa-Olcay, Tolgay-Oğuzhan değişikliği maçı bitirirdi. Ama yapmadı. İki antrenör için de kötü bir geceydi. Kartal tercihleriyle, Bilic yapamadıklarıyla sınıfta kaldı. Sanırım Bilic de, Emenike de, İsmail hoca da taraftarın haklılığını artık anlamışlardır.

YORUM YAZ