MENÜ

Takımı da Lens çalıştırsın

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’de herkes Lens’in ayağına bakıyor. Advocaat’ın da birinci planı bu. Topu kazanan Lens’i bulsun, zira başkaca bir üretim kaynağı yok Fenerbahçe’nin. Advocaat, Souza’yı kenara çekip Ozan ile başlamanın ne gibi fayda sağlayacağını düşündü bilmiyorum ama oyunun son 15 dakikalık bölümünde Alper’i çıkarıp Josef’i alarak tüm Fenerbahçe’lilerin futbol aklıyla dalga geçtiğine eminiz artık. Advocaat’ın son 10 günde oynadığı 2 Krasnodar, Kasımpaşa ve Gaziantep maçlarında ‘risk alma’dan anladığı Josef’in yerine Ozan ile başlamaksa takımı Lens’e bıraksın ve Hollanda’da tatiline devam etsin. Böylesi Fenerbahçe için çok daha faydalı olur. Bu takımın ayağa kalkması ve Şampiyonlar Ligi yarışına tutunabilmesi için Lens’in antrenörlüğüne değil ama futbol aklına ihtiyacı var.

Çift santrfor yasak mı?

İlk yarı 1-1 bitti, soyunma odasında Bülent Uygun da Advocaat da 1 puana razı olmamalı diye düşünüyor insan. Gaziantep küme düşecek, can havliyle oynuyor her maçı. Fenerbahçe’nin durumu daha vahim, yukarıdan uzaklaştığı her hafta Şampiyonlar Ligi gelirlerinden de uzaklaşıyor. İkinci yarı başında Bülent hoca önce Musa Nizam, peşinden de Orkan hamlesini yapıyor. Advocaat 72’ye kadar bekliyor, santrfor çıkıyor santrfor giriyor, forvet çıkıyor forvet giriyor. Öldürücü vuruşu ise 76’da Alper-Souza ile yapıyor.

Yasak mı?

Ligin boyu kısaldı, Fenerbahçe Avrupa’dan elendi peki Advocaat ne zaman risk alacak? Bu takımın kağıt üzerinde 4 santrforu var ama hiç ikisini sahada bir arada göremediğimiz için ‘forvet yalnızlığı’ Fenerbahçe için bir ritüel haline geldi. İnsan hayret ediyor. Merkezden bir oyuncuyu eksiltip önde bir fazla oynaması yasak mı bu takımın?

YORUM YAZ