MENÜ

Su topunda kazanan yok

Abone Ol Google News

Haftanın açılış mücadelesinde iki maçtır kazanamayan Alanyaspor, yedi müsabakada yüzü gülmeyen Antalyaspor’la 0-0 kaldı. Kötü hava koşulları, zeminin su birikintileriyle dolu oluşu, meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasına engel oldu.

Haberin Devamı

Yağmurun azizliğine uğramış hayli ağır bir zeminde ilginç bir Akdeniz derbisi izledik. Yağmur suyunun zaman zaman bileklere kadar ulaştığı Alanya’da top sürmenin imkansız hale gelmesiyle futboldan ziyade bir mücadele sporuna tanıklık ettik. Alanyaspor genel anlamda oyuna hakimdi. Topa sahip olmanın dezavantaja dönüştüğü maçta Alanyaspor Efecan ve Salih’in yetenekleri sayesinde topu rakip sahaya taşıyabildi.

Ceyhun’a ihtiyaç duydular

Alanyaspor bu sezon yüksek toplarda en etkili olan takım. Topu yerden oynamanın imkansız hale geldiği böylesine ağır bir zeminde orta sayısının artacağı çok belliydi. Alanyaspor merkezde Ceyhun ile başlamayınca yüksek toptaki etkisini de azaltmış oldu.

Antalya dengeledi

Antalyaspor ikinci yarıya iki değişiklikle birden başladı ve oyuna dengeyi getirdi. Genel olarak futboldan ziyade su topu maçına dönen 90 dakikada iki takımın sadece 1’er isabetli şut çekmiş olmaları göze batmıyor doğrusu. Kaygan zeminde yapılan 41 faulü de es geçmemek gerek. Normal koşullarda oynansa çok daha keyifli geçmeye aday bir maçı gol izleyemeden bitirdik.

Haberin Devamı
YORUM YAZ