MENÜ

Sneijder'in isyanı!

Abone Ol Google News

Sahada Galatasaray adına doğru iş yapan belki de tek oyuncuydu Sneijder. Hollandalının iki uzak mesafe golü Prandelli'nin takım kimyasına aykırı mantalite tercihine düştüğü şerhti aslında.

Haberin Devamı

Galatasaray kadro derinliği ve fiziksel açıdan Fenerbahçe'nin önünde. Buna rağmen Fenerbahçe'ye Ağustos'ta Süper Kupa finalini kaybetmek İtalyan hocayı kanat oyunundan soğutunca iki aylık vasat görüntü ortaya çıktı. Oysa ki Prandelli'nin elinde standart üstü kanat hücumcuları varken doğru formulü ancak ligin 5. Haftasında Erciyes'e karşı bulmuştu.

Derbiye çıkarken İtalyan hocanın, rakibin topla oynama yüzdesinin yüksekliğine kanıp orta sahada bir fazla oyuncu tercih etmesi neredeyse sonunu hazırlıyordu.

Fenerbahçe, ligin yaş ortalaması en yüksek takımı olmasının dezavantajını, birlikte oynama pratiğine dönüştürmeyi başarmış. Alves atılana kadar da oyunu elinde tuttu. İsmail Kartal TT Arena'dan puanla çıkmanın yolunun tempoyu düşürmekten geçtiğini iyi analiz etmiş. Sakatlanıp çıkana kadar Emre, sonrasında da Selçuk oyunun ritmini hep düşük tutarak Galatasaray'ın coşku patlamasına izin vermedi.

Haberin Devamı

Prandelli'nin Dzemaili tercihi oyunun renginin sarıdan kırmızıya dönmesinin önündeki en büyük engeldi. Fenerbahçe bu ligin en iyi kanat oyunu oynayan iki takımından beri. Geçen yıl Beşiktaş'ın da önündelerdi. Mancini, kanat savunmasıyla oyunu orta alana çekmiş ve Emre'nin devre dışı kalmasıyla kazanmıştı. Prandelli, üç merkez orta saha oyuncusuyla oynamayı tercih ederek aslında Fenerbahçe'nin ekmeğine yağ sürdü. Üstelik de Emre erken devre dışı kalmışken.

Oyuncu değil kontratı gelişiyor

Alper'in sahada dripling yeteneği en gelişmiş Fenerbahçeli futbolcu olduğuna şüphe yok. Zaten onu Eskişehir'den İstanbul'a getiren de böylesine büyük bir maçta ilk 11 kapısını açan da buydu. Alves atıldıktan sonra Galatasaray'ın baskısını yine en iyi yaptığı şeyle yani driplingle kırmayı başardı.

Fakat Alper ve Alper gibi genç yaşta umut vaat eden futbolcu kardeşlerimizin sorunlarından bir tanesi gelişimlerine kafa yormamaları. Galatasaray deplasmanında her şey kontrol altındayken çok müsait pozisyonda vurduğu kafa şutunu Muslera kurtardı. Yükselen top Alper'in etki alanındaki seyrine devam etti. Fakat o sırada Alper kafası ellerinin arasında üzüntüsünü yaşadığı için pozisyonu kaçırdı. Çünkü kafasında tek plan var. Ama Marko Reus'un, Hazard'ın, Thomas Müller'in ikinci hatta üçüncü planları bile oluyor. Yerli futbolcuların oyun planına biraz kafa yormaları şart. Yoksa yabancı sınırlamasıyla futbolumuzu değil sadece yerli futbolcu arkadaşların kontratlarını geliştirmeye devam ederiz.

Uzun zamandır sadece futbol odaklı bir Galatasaray-Fenerbahçe derbisi izlemek doğrusu mutluluk verici. Prandelli gerçekten çok iyi bir insan. Kibar, medeni ve tam bir beyefendi. Maç bitiminde soyunma odası tünelinin başına giderek tüm Fenerbahçeli oyuncuların elini sıkması zaten bu derbinin saha dışı tansiyonunun neden düşük olduğunun göstergesi. Antrenörlüğü eleştirilse de centilmenliği ayakta alkışlanır.

YORUM YAZ