MENÜ

Sistem fetişizmi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İstikrar ve takıntı arasında ince bir çizgi vardır. Tercihlerinle başarırsın istikrar olur, yanlışta ısrar edersin takıntıya dönüşür. Vitor Pereira isimleri değiştirse de 4-3-3’e bağlılığını değiştirmiyor. Yeni kurulmuş takımına sistem pratiği kazandırması anlaşılır bir durum. Lakin Pereira’nın ki artık bir sistem fetişizmine dönüşmek üzere.

Pereira tek santrforla oynayacağım dediğinden beri bir Van Persie krizidir gidiyor. Doğaldır herkes oynamak ister ama Fenerbahçe bu anlamda rakiplerinden çok daha farklı bir durumla karşı karşıya. Her pozisyonda birden çok alternatifi var ve hepsi oynamak zorunda olduğunu düşünüyor. Van Persie, Diego, Josef de Souza yarın Gökhan Gönül, Volkan Şen, Markoviç. Liste uzadıkça uzuyor.

Pereira dün bu krizi çok rahat çözebilirdi. Rakip de, ortam da buna müsaitti. Ligin baskı karşısında pasla çıkma becerisi sınırlı takımlarından birine karşı çift santrfor denemesi bir çok krizi başlama düdüğünde sonlandırabilirdi.

Van Persie koptu gidiyor

Fernandao’nun ilk golü sonrası kameralar Van Persie’ye odaklandığında gerçek çok net ortaya çıktı. Herkes ayakta, seviniyor ama Hollandalı tepkisiz kalarak ‘tribal’ alanını genişletiyor. Bu kez sadece hocasına değil tüm takıma tavır koyuyor. Bu artık Fernandao’ya ve Fenerbahçe’ye saygısızlık. Bunun bir adım sonrası oynamadığı her maçta Fenerbahçe’nin dökülmesi için dua etmektir herhalde. Bu hiç doğru bir fotoğraf değil doğrusu.

İstikrar değil takıntı

Cihat hoca, Lualua-Nguemo değişikliğiyle orta sahayı ele geçirmek, Fenerbahçe’yi geri itmek istedi. Custodio’nun ters paslarıyla Güray’ı defans arkasına koşturdular. Topal’ın kaybettiği basit bir topla da penaltıyı ve golü buldular. Hele duran toptan attıkları 2. gol iki takımın da genetiğine çok uygundu. Bu Akhisar’ın bu sezon attığı 3 gol, Fenerbahçe’nin ise bir haftada duran toptan yediği 4. goldü.

Cihat hocanın hamlelerine karşılık Pereira’nın Diego ile Meireles’i alıp Ozan-Souza’yı sokması sahip olduğunuz siyah arabayı satıp aynı modelin beyazını almakla eşdeğer. Bu anlamsız hamleyle Van Persie’nin istediği senaryoya geldi aslında oyun! 2-2’den sonra girip maçı kurtarmak ve mutlu son... Hollandalı oyuna girdikten sonra Pereira’nın Ozan’ı sağa atıp çift santrfora döneceğini düşünen herkes yanıldı. Portekizli hoca, kurtarıcı diye aldığı Persie’yi yine 4-3-3’ün sağ açığında oynamaya zorluyorsa bunun adı istikrar değil sistem fetişizmidir.

YORUM YAZ